5 frågor – En sång för Tildas fond

Carl Jörneklint & Vemodet släpper en ­nyinspelning av sin låt ”Allt jag inte sa” till förmån för Barncancerfonden och Tildas ­hjälpande gåva. Fonden ­initierades av den nioåriga ­Oskarshamnstjejen Tilda ­Hildingsson som dog i cancer för tio år sedan.

Vad är bakgrunden till att ni gör detta?

– Målet för Tildas hjälpande gåva är en miljon kronor i insamlade medel. De har gjort ett fantastiskt arbete och dragit in cirka 780 000 kronor fram till nu vilket är imponerande i sig.

Vi vill hjälpa till att hålla fokus och göra vad vi kan för att nå den milstolpen. Vi vill också inspirera andra att göra samma sak, stort som smått, och med gemensamma krafter är jag säker på att vi kommer att nå målet.

Varför just Tildas hjälpande gåva?

–Dels så känner jag pappa Anders vilket gör att jag berörs personligen men också för den energi och kraft som Tilda själv inspirerat med.

Hon ritade till exempel en teckning som hamnade på plastpåsar i affären och såldes till förmån för Barncancerfonden. Hon gick förlorad i kampen men tappade inte modet, det är beundransvärt.

Har ni andra event inplanerade?

– Vi kommer att auktionera ut fem egna konstverk samt en ­begränsad upplaga av 25 cd-singlar. Inkomsten av detta ­kommer att gå oavkortat till Tildas hjälpande gåva.

Vad handlar låten om?

– Den är skriven ur ett jag-perspektiv om en pappa som förlorar sitt barn. Den handlar om känslan av ånger och allt det man borde sagt och gjort när tiden fanns där. Nu är det oåterkalleligen försent att ändra på.

Var kan man ladda ned och lyssna på låten?

– Låten kommer att finnas tillgänglig den 24 oktober, på tio-­årsdagen av Tildas fond, på samtliga kända streamingtjänster.

 

CARL JÖRNEKLINT

Gör: Sångare i Carl Jörneklint & Vemodet och till vardags tjänsteman på Saft

Bor: Radhus i Norrtorn

Ålder: 42

Familj: Sambo och stor familj med sju barn

Fritidsintresse: Träna och springa