Lysande bankstjärna på sponsorhimlen

Lokalt engagemang och service i världsklass.

Häradssparbanken håller siktet högt och blir stjärn­partner till IK Oskarshamn.

Att Häradssparbanken presenterar publiksiffran under IK Oskarshamns hemmamatcher är ett inslag som har hängt med länge. Likaså spargrisen som levererar pucken till första nedsläpp. Och från och med den här säsongen kommer banken även att presentera det populära halva potten-lotteriet samt synas på damlagets matchdräkter i egenskap av stjärnpartner.

– Att ta steget till att bli stjärnpartner är en naturlig utveckling av ett långsiktigt samarbete som pågått under mer än tio år. Vi har känt på varandra länge och delar samma värderingar, säger bankens privatmarknadschef och marknadsansvarige Robert Schöttke och lyfter särskilt fram IK-ambassadören Arsi Piispanens arbete med bland annat insamlingen till barncancerfonden vid den uppmärksammade ”nallematchen” samt klubbens sociala projekt i skolorna.

– Det är bitar som vi också brinner för. Häradssparbanken strävar efter att kombinera företagande med samhällsengagemang och att ständigt verka för bygden som en samhällskraft.

IKs betydelse och satsningar

Christel Ödell, vd för Häradssparbanken, gläds över det utökade samarbetet och betonar IKs betydelse för hela länet.

– Att ha ett SHL-lag i länet innebär en högre livskvalitet för många här och utgör också en stor dragningskraft när det handlar om att locka hit nya invånare. Och utöver en fantastisk spets har klubben en beundransvärd bredd i sina satsningar på dam- och ungdomsverksamheten som utgör en självklar del av helheten, säger hon.

Just bredden är något klubbchef Martin Åkerberg vill utveckla ytterligare, men han understryker samtidigt att det i nuläget handlar om satsningar trots begränsningar.

– Tillgången till isytor håller oss tillbaka för tillfället. Men vi känner ett starkt stöd från Häradssparbanken och övriga partners när det gäller arbetet för bättre träningsmöjligheter. Det faktum att de delar vår bild av behovet ger oss råg i ryggen, säger han.

Text: Jonas Axelsson

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Häradssparbanken

• Häradssparbanken har funnits i 111 år och är en fristående bank utan ägare. Banken har sitt kontor i designprisade lokaler i Mönsterås och har 29 medarbetare.

• Banken har en affärsvolym på drygt 10 miljarder kronor och har cirka 16 000 kunder.

• De senaste fem åren har banken haft en tillväxt på drygt 10 procent per år, vilket motsvarar cirka 800–1 000 nya kunder per år och en ökad affärsvolym på drygt en miljard kronor per år.

• Häradssparbankens målsättning är att vara och upplevas som en bank i världsklass och att samtidigt vårda sitt varumärke som en personlig och kundnära bank.

• Banken har ett stort samhälls­engagemang och arrangerar bland annat evenemang som Allsång på torget.

 

 

Häradssparbankens vd Christel Ödell gläds åt att få hälsa IK Oskarshamn och klubbchef Martin Åkerberg välkomna som kund i banken.

Personlig service på högsta nivå

Ett samarbete med stjärnstatus.

När IK Oskarshamn bestämde sig för att ta ett omtag kring det finansiella var Häradssparbanken det självklara valet.

I takt med IK Oskarshamns fram­gångar på isen har det blivit tydligt för klubben att spel i högsta divisionen också kräver en ekonomisk förvaltning på absolut toppnivå. Klubbledningen tog därför nyligen fram ett koncept för hur de tänker sig att ett optimalt banksamarbete ska se ut. Härads­sparbanken visade stort intresse direkt och infriade alla punkter på den hårt ställda kravlistan.

– Vi sätter stort värde på det nära och personliga. Och genom att bli kund hos Häradssparbanken får vi just detta samtidigt som vi åtnjuter ­mervärden på många andra områden, säger klubbchef Martin Åkerberg.

Sedan Åkerberg tog över som klubbchef har målet att leverera mest hockey per krona varit ett tydligt rättesnöre. En färsk rapport från revisionsföretaget EY visar att klubben hade lägst kostnad per vunnen poäng under säsongen 2020/2021. Dessutom har IK högst soliditet av alla lag och seriens lägsta totala kostnader.

Samarbetet med Häradssparbanken

Detta fina ekonomiska utgångsläge ska nu förvaltas på bästa sätt till­sammans med Häradssparbanken. IKs kommersiella chef Therése Elofson har jobbat hårt med att sy ihop upp­görelsen och framhåller att samarbetet har fått en flygande start:

– Vi skrev avtal med Härads­sparbanken på fredagen och redan på måndagen var de på plats hos oss för att hjälpa våra utländska spelare med konton, kort och allt annat som ­behövde ordnas med. Deras styrka ligger i närheten till oss som kund och att de alltid kan erbjuda en personlig bankkontakt. Nu ser vi fram emot att möta framtiden tillsammans, säger hon.