Strandbistron dukar upp för ny säsong

Nya möbler, fler sittplatser och ett gäng färska koncept på menyn. 

Martin Ingemansson och Pierre Jonsson ­fortsätter sin storsatsning på ­Havslätt Strandbistro med flera ­nyheter inför höst- och ­vintersäsongen.

Efter fyra månader, tusentals arbetstimmar och mängder med glada tillrop har krögarduon Martin Ingemansson och Pierre Jonsson valt att ställa in siktet på nya höjder för att bygga vidare på sommarens succéartade öppning av Havslätt Strandbistro.

Under september månad har lokalerna fått ett ansiktslyft med hjälp av nya ändamålsenliga möbler, guldfärgad tapet och ännu mer lokal konst på väggarna.

– Genom att bygga om loungen har vi också lyckats skapa 17 nya sittplatser. Det var en nödvändighet eftersom intresset har varit så stort att vi har tvingats tacka nej till gäster tidigare, berättar Pierre Jonsson.

Schemat för hösten är späckat med olika teman och happenings.

– Vi har fått förfrågningar om både det ena och det andra. Dialogen med gästerna är något vi tycker är jättekul och vi försöker vara lyhörda inför deras önskemål. Som krögare är det lätt att bli bekväm och bara köra på i samma hjulspår, men vi tycker att omväxling förnöjer och vill att det ska hända nya grejer hela tiden, säger Martin Ingemansson och tipsar om att följa Havslätt Strandbistro på sociala medier för att hänga med i allt som händer.

Här visar Pierre Jonsson och Martin Ingemansson Strandbistrons nya guldtapet.

Överraskande meny

Den som kommer till Havslätt Strandbistro för att äta vet sällan på förhand vad som kommer att stå på menyn. Och det är precis så Martin Ingemansson och Pierre Jonsson vill ha det.

De köper gärna in små partier och anpassar maten efter säsong. Men gästerna kan alltid vara säkra på att det finns ett brett utbud av fågel-, fisk- och kötträtter som håller högsta kvalitet. Under utveckling finns också avsmakningsmenyer och ett koncept som de kallar för personalmat.

– Det som personalen äter helt enkelt. En enklare meny med rätter till billig peng som riktar sig till den som kommer hit ensam och vill äta gott. Lite som en ”kvällens” som varierar från dag till dag, men fortfarande håller lika hög kvalitet som våra andra rätter, förklarar Martin Ingemansson.

Martin Ingemansson och Pierre Jonsson är redo för nyöppning av uppskattade Havslätt Strandbistro med bland annat nytt möblemang och utökat vinsortiment.

Öppettider

Strandbistron kommer fortsättningsvis att vara öppen onsdag till söndag från klockan 16 på vardagar och från klockan 12 på helgerna. Inför nyöppningen har Martin Ingemansson och Pierre Jonsson även valt att satsa på en rejäl utökning av vinsortimentet.

– Vi breddar sortimentet betydligt och tar in fler exklusiva viner, men är samtidigt noga med att hålla vettiga priser. Framför allt kommer vi att ha större möjligheter att rekommendera ett vin som passar bra till just den maten som serveras för kvällen, framhåller de.

Ett stort stöd

Med facit på hand är Martin Ingemansson och Pierre Jonsson väldigt nöjda med beslutet att ta över och driva Havslätt Strandbistro. Satsningen har inneburit ett lyft för hela området kring Havslätt och de betonar att de har känt ett stort stöd från alla håll.

– Vi vill verkligen tacka alla gäster som besökte oss under sommaren. Responsen har varit överväldigande. Och vi vill också tacka tjänstemännen på Oskarshamns kommun som har varit oerhört hjälpsamma när det gäller serveringstillstånd och mycket annat. Sedan ska vi inte glömma vår fantastiska personal som ställer upp i vått och torrt. Vi hälsar alla välkomna åter nu när vi öppnar upp vår nyrenoverade strandbistro.

Text & Foto: Jonas Axelsson