Premiär för tipspromenader

Sommarens ”Hitta ut” var en hit. Nu börjar i stället SOK Viljan med sina omtyckta tipspromenader.

Första tillfället är på söndag den 31 oktober. Sedan blir det ytterligare fyra söndagar i november.
– Tipspromenaderna brukar vara väldigt uppskattade och lockar många i olika åldrar, berättar ordförande Göran Svenson.

Med start i klubbstugan i Linghem norr om Hycklinge får deltagarna välja om de ska gå den långa slingan på fyra kilometer eller den korta på cirka en kilometer. Båda är barnvagnsvänliga. Tipskupongerna tillhandahålls med självbetjäning och betalas med Swish eller 20 kronor i ett kuvert.
– Det blir lite söndagsmotion med underhållning längs vägen. Ta med vännerna, familjen eller hunden och kom, tipsar Göran Svenson.

Sven-Olof och Birgitta Kjellgren gillar att vara ute i naturen och tycker att SOK Viljans tipspromenad är ett roligt söndagsnöje.

Allt om ”Hitta ut”

SOK Viljan har precis avslutat en annan typ av friskvårdsprojekt, nämligen Hitta ut. En slags orientering för allmänheten med check points både i naturen och i staden. 1 850 personer deltog i år. Över 200 tog alla 110 check points.
– Det är vi väldigt nöjda med. Det är inte lika många som förra sommaren, men då gjorde pandemin också att vi satte rekord i antalet deltagare. Det fanns inte så mycket annat att göra helt enkelt, säger Göran Svenson.

Det är femte året SOK Viljan anordnar Hitta ut och många tycker att det är roligt sätt att aktivera sig på. Kartan finns i en applikation i telefonen och priser lottas ut bland deltagarna.
– Efter starten har vi utvecklat kartan år för år. Vi utökade med Kristdala förra året och Fårbo i år. 2022 tar vi även med Figeholm på kartan, säger Göran Svenson.

Text: Kristin Wennerström

Bild: Curt-Robert Lindqvist