Dubbelt upp i nya lokaler

Mera kundanpassat och lättarbetat. Dessutom ljusare, fräschare och dubbelt så stort. Sedan mitten av november finns Specsavers i nya ­moderna lokaler på Köpmangatan.
– Det känns fantastiskt bra. En riktig nytändning, säger Patricia Stavervik.

Redan 2008 öppnade hon Specsavers i Oskarshamn och sedan 2016 driver hon verksamheten tillsammans med Jenny Solberg. Butiken har tidigare huserat i hörnet Köpmangatan/Frejagatan och det var med visst vemod som Patricia lämnade de gamla lokalerna.

– Det var nästan lite tårfyllt eftersom det var där verksamheten startade med fyra anställda och sedan har byggts upp successivt. Men nu är vi totalt 11 anställda och var väldigt trångbodda med långa väntetider till synundersökning. På plats i de nya lokalerna inser vi alla vilket otroligt lyft det är för hela verksamheten, konstaterar hon leende.

Nya lokaler med praktiska arbetsutrymmen. Assistent Leonard Stavervik gör en beställning och optiker Johanna Wigren justerar ett par glasögon.

Positiva reaktioner

Något som även fastslås av kundernas alla positiva reaktioner. I butiken möts de av två tydligt avgränsade ytor enligt optikerkedjan Specsavers modernaste butikskoncept. Dels en visningsdel med exponering och provning av hela glasögon-sortimentet, dels en klinisk del med väntrum, separat utrymme för linsträning och tre undersökningsrum.

– Det innebär att vi har betydligt bättre flöde i den nya butiken och kan ta hand om våra kunder både snabbare och bättre. Att prova och köpa glasögon och linser är dessutom lite personligt och nu kan vi erbjuda mer privata utrymmen för provning och anpassning, förklarar Johanna Wigren som är en i teamet av Specsavers totalt fem legitimerade optiker.

– Det är fantastiskt bra med så mycket samlad kompetens på ett ställe. Vi kan utbyta erfarenheter och kunskap med varandra som är till stor nytta för våra kunder, säger hon.

De tre toppmoderna undersökningsrummen är utrustade med den senaste teknologin för kontroll av syn och ögonhälsa.

Ökad kapacitet

De tre topputrustade undersökningsrummen medför en kapacitet på upp till 48 synundersökningar per dag. Något som Patricia Stavervik framhåller som mycket värdefullt då det både bidrar till att korta väntetiderna och ger möjlighet att ge ännu fler kunder professionell optikerhjälp.

– Det är ett viktigt steg i vår framtida satsning. Vi har 60 procent marknadsandel i Oskarshamn i dag och målsättningen är givetvis att bli ännu större och bättre, säger hon med instämmande nickar från sina kollegor.

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Unik kompetens

Som utbildad optometrist kan ­Patricia Stavervik utföra grund­ligare synutredningar.

Sedan ett år tillbaka erbjuder hon bland annat prisma­utprovningar och mer kliniska ögonhälso­undersökningar.

– Genom min magisterexamen till optometrist har vi ­kompetens att utföra undersökningar som ­tidigare bara har gjorts av ögonsjukvården. Nu har vi även ­utrymme att satsa ännu mera på att kunna erbjuda den hjälpen till dem som behöver, framhåller hon.