Säkra årets julklapp

Årets julklapp går i den sociala upplevelsens tecken: ­evenemangsbiljetten. Något som passar som handen i handsken för festivalgeneralen Christian Åberg.
– Passa på att säkra årets julklapp redan nu – biljetten till Latitud 57. 

Coronapandemin har kännetecknats av social distansering, frenetisk handtvätt och nöjen som åtnjutits inom hemmets fyra väggar eller ute i naturen. När sociala och kulturella aktiviteter åter igen blivit möjliga har svenskarna snabbt visat vad som saknats dem mest under pandemin – att roa sig, inspireras av kultur och få uppleva saker tillsammans. 

Det skriver Handelns utredningsinstitut (HUI) som motivering till Årets julklapp, som utsetts för 34:e året i rad. 

– I år är den mest eftertraktade julklappen det vi har ett uppdämt behov av, nämligen biljetter till kultur- eller sportevenemang, säger Emma Hernell, VD på HUI.

Värd något roligt

För arrangören till Oskarshamns största evenemang, Latitud 57, är detta förstås välkommet.

– Helt perfekt. Som arrangör finns det såklart inget bättre än evenemangsbiljetten att ge bort i julklapp. Hellre det än en till onödig pryl. Mänskligheten är värd att göra något roligt efter en lång tid med pandemi, säger Christian Åberg och fortsätter:

– Samtidigt har det kommit nya restriktioner. Men det jag kan säga är att Latitud 57 är så pass långt bort och dessutom på sommaren, den årstiden då man kan umgås utomhus. Vi har siktet inställt på att leverera en festival av hög musikalisk klass, med bland annat The Ark och Tomas Ledin i spetsen.

Dessa två artister var bokade inför Latitud 57 2020 och fler artister kommer släppas inom kort. Se mer på hemsidan latitud57.se, där du också kan köpa dina biljetter. 

– Latitud 57 är tillbaka med besked. Säkra årets julklapp redan nu, tipsar Christian Åberg. 

Text: Kristin Wennerström

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Latitud 57 och Park 57

På grund av Coronapandemin blev Latitud 57 inställt både 2020 och 2021. I stället satsade Brädholmen Event på Park 57 på Parken Oskarshamn tidigare i höstas. En lyckad tillställning som innebar en artist per kväll, under totalt sex kvällar.
     – Otroligt lärorikt och roligt att få ­arrangera. Det har gett mig blodad tand och jag gör gärna ett par säsonger till av Park 57, säger Christian Åberg.