Inspiration i ny form

Modernare och stilrenare med ökat läsvärde. Stadsmagasinet inleder året med ett till stora delar nytt ­utseende och formspråk samt nya intressanta avdelningar.

Formgivare Jens Lindström ligger bakom Stadsmagasinets nya design och framhåller satsningen som ett led i att göra tidningen ännu mera intressant och läsvärd.

– De nya typsnitten, färgerna och sidornas utformning ska kännas välkomnande och locka till läsning. Samtidigt handlar det inte om några omvälvande förändringar. Det är en modern design som både är lätt att arbeta med och som våra läsare ska känna igen sig i, säger han.

En makeover

Efter närmare sju år med i stort sett samma utseende och fasta innehåll, kände Alexander Carlsson, vice vd för kommunikationsbyrån KrePart som producerar bland annat Stadsmagasinet, att det var dags för en ordentlig makeover på tidningen.

– Vi har fått väldigt stor uppskattning för Stadsmagasinet under årens lopp från både läsare och annonsörer. Eftersom det var länge sedan vi senast gjorde om tidningens layout var det dock läge för en förändring.

– Med till stora delar nytt utseende och formspråk samt delvis nytt innehåll, vill vi göra Stadsmagasinet ännu mera inspirerande och matnyttigt för alla målgrupper, framhåller han.

Nya inslag

Till de större förändringarna hör bland annat nytt typsnitt i rubriker, citat och faktarutor. Likaså har mellanrubriker i brödtexten tillkommit för att ytterligare öka läsbarheten.

– Tidningens fasta avdelningar har blivit tydligare och vi har även utökat med flera nya intressanta inslag som exempelvis evenemangstips i samarbete med Attraktiva Oskarshamn och streamingtips. Allt för att göra Stadsmagasinet ännu bättre! 

 

Lättillgänglig läsning

med nya tidningsställ

Förutom att distribueras till ­samtliga hushåll och företag i kommunen finns Stadsmagasinet numera även i plockställ på olika platser i Oskarshamn.

Sällskap till kaffet, shoppingtips i farten eller trevlig läsning när lusten faller på. För de som av någon anledning har missat Stadsmagasinets utskick i brevlådan finns nu tidningen även tillgänglig i plockställ.

– Vi har inledningsvis ett plockställ i anslutning till Konditori Flanaden och ett vid Elon Ljud & Bild i Gallerian. Sedan tidigare finns tidningen också att plocka med sig på Oskarshamns sjukhus samtliga väntrum. Det här är en satsning vi gör för att allt fler ska få möjlighet att ta del av Stads-magasinet, fram-håller KreParts vice vd Alexander Carlsson.