Satsar under nytt namn

Nytt namn. Men samma verksamhet och samma personal.
Sedan årsskiftet är Granitor det nya namnet på tidigare Midroc.

Avdelningschef Robert Pettersson på el- och teknikföretaget Granitor Electro AB i Oskarshamn betonar att kunderna inte kommer att märka någon större skillnad.

– Det mest synbara är ny logotype på våra bilar och arbetskläder. I övrigt erbjuder vi samma tjänster av hög kvalitet inom installation och service som tidigare, säger han.

Midroc etablerades i Oskarshamn 2005 i samband med uppköp av Elektrotjänst i Figeholm. Inledningsvis var den huvudsakliga verksamheten inriktad mot elinstallationer inom industri med bland annat OKG och ABB som stora kunder. 

Utvecklats

Under årens lopp har sedan verksamheten i Oskarshamn utvecklats successivt och omfattar i dag 22 montörer och tre anställda med administrativ tjänst.

– Sedan fem år tillbaka utgår vi från Oskarshamn och har bara en mindre filial kvar i Figeholm. Vi arbetar mot både privatpersoner och företag med allt från elinstallationer och service till installationer av passage- och larmsystem, berättar Robert Pettersson.

Stor koncern

Förutom lokal kunnig personal med lång erfarenhet framhåller han styrkan att ha den stora koncernen Granitor med ett flertal olika bolag i ryggen med allt vad det innebär.

– Det är en trygghet för både oss och våra kunder att ha uppbackning av all den kompetens som finns inom framför allt Granitor Electro AB. Dessutom omfattar koncernen en mängd ytterligare branscher som vi kan dra nytta av vid behov, konstaterar Robert Pettersson och framhåller samtidigt namnbytet som lite av en nystart för verksamheten i Oskarshamn.

– Det ser positivt ut för framtiden och vi satsar på att nå ut till ännu flera kunder i vår region.

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Fakta

Granitor Electro AB

El- och teknikföretag med stark lokal för­ankring i Skandinavien. Fokus på utveckling av entreprenad och servicetjänster inom bygg, fastighet och industri.

Ingår i koncernen Granitor som är verksamma inom en rad olika branscher, där tio olika bolag bidrar till att utveckla både samhälle och industri. Koncernen sysselsätter totalt över 4 400 medarbetare och erbjuder allt från elinstallation och teknikkonsulttjänster till utveckling av nya stadsdelar och industriprocesser.