Storstilad entré på bostadsmarknaden

Ett fantastiskt premiärår som kröns av ett efterlängtat ­1-årsfirande. Mäklarhuset har gjort en storstilad entré i Oskarshamn.
– Vi har blivit väl mottagna, konstaterar Ingela Noresson stolt.

Som erfaren fastighetsmäklare och ett välkänt ansikte i Oskarshamn bestämde hon sig för att satsa i egen regi. I januari förra året öppnade hon kontor inom kedjan Mäklarhuset med hjälp av fastighetsmäklare Jonas Johansson och koordinator Izabelle Johansson.

– Det var mitt i pandemin och kändes väldigt osäkert. Men det har gått bra. På bara ett år har vi nått stora marknadsandelar i Oskarshamn, berättar Ingela Noresson.

Lättillgängliga

Framgången har flera orsaker. Den lättillgängliga och inbjudande lokalen på Köpmangatan har i hög grad bidragit till att locka potentiella bostadskunder till Mäklarhuset. Likaså de stora skyltfönstren med goda exponeringsmöjligheter av aktuella objekt.

– Vi har även bra parkeringsmöjligheter och det är enkelt att hitta hit även för de som kommer utifrån. Dessutom har det genomförts en rad satsningar för att göra hela Köpmangatan ännu mera attraktiv, framhåller Ingela Noresson.

Lyhörda

Hon betonar också det stora generella uppsvinget på bostadsmarknaden under pandemin som har bidragit till den positiva försäljningen.

– Att vi dessutom är kända på orten och kan den lokala marknaden är till stor hjälp för både oss och våra kunder. Att vara lyhörda och lägga högsta vikt vid det personliga mötet har också medfört nöjda kunder. Vi erbjuder alltid en heltäckande mäklartjänst där både köpare och säljare ska känna sig trygga och väl mottagna, säger Ingela Noresson och betonar att alla tjänster är anpassade efter rådande läge.

Trygga möten

– Vi erbjuder både digitala och fysiska möten beroende på vad kunden känner sig mest trygg med. Vi har dessutom bara bokade visningar för att minska risken för smittspridning.

Planeringen för Mäklarhusets framtid är i full gång.

– Om ett år är Izabelle färdig mäklare och det innebär att vi kommer att behöva anställa en ny assistent under året. Vi hoppas också kunna utöka våra lokalytor. Det är även mycket nytt på gång inom Mäklarhuset centralt med bland annat ny vd. Det råder positiv framåtanda på alla håll och kanter och vi ser fram emot att även i fortsättningen ge våra kunder den bästa servicen med hjärtat i fokus.

Under februari kommer Mäklarhuset också att fira sitt lyckosamma premiärår.

– Det kommer att märkas på flera sätt. Bland annat kommer de som bokar hembesök under månaden att få en goodiebag och vi kommer också att göra festligare visningar. På vårt instagramkonto, @maklarhusetoskarshamn, kommer vi även att fira 1-årsjubileet med olika tävlingar under februari, berättar Ingela Noresson.

 

Fakta

Mäklarhuset 

Är Sveriges största, icke franchisedrivna, privata mäklarföretag med över 110 lokala fristående kontor runt om i hela Sverige och delar av Spanien. Mäklarhuset ägs av de enskilda kontoren och är den enda stora kedjan som är helt fri från banker, försäkringsbolag och franchisekoncept.