Välsmakande satsning

God och hälsosam mat gjord på naturliga råvaror, med ­inspiration från det vietnamesiska köket. I februari öppnades Tre systrars kök på Hamngatan 25. En dröm som blivit sann för de tre systrarna från Vietnam.

Ja, det är verkligen något vi drömt om länge. Vi har jobbat på vietnamesiska restauranger hela våra liv, men det fattas en sådan restaurang i Oskarshamn. Så nu startar vi en tillsammans, säger Thien Nguyen, en av systrarna.

Med i satsningen är även familjemedlemmen Stephanie Dang, som jobbat på restaurangen Lilla krogen i Oskarshamn i många år. Hon figurerar i bakgrunden och hjälper dem med företaget.

– Vi vill visa oskarshamnarna vietnamesisk matkultur. Medan kinesisk mat är mycket wok och olja, är vietnamesisk mat mer hälsosam och såklart även godare enligt oss, säger hon.

Tre systrars kök har en meny med något för alla. Förutom de vietnamesiska rätterna, finns även en thailändsk meny och en á la carte-meny med svenska rätter. Mycket av maten kan göras vegetarisk och även vegansk, likaså laktos- eller glutenfri. Det finns särskilda rätter för barn, men de flesta rätter kan erbjudas i mindre portion också. 

– Alla är välkomna hit. Vi har många klassiker som Lilla krogen erbjöd. Sedan vi öppnade har många hittat hit och det är vi såklart tacksamma för.

– Varmt välkomna eller som vi säger, xin moi, säger Stephanie Dang.