Rustade för höjdarjobb

Lika bra för målningsarbeten och snickarjobb som för rensning av hängrännor. Gustafssons Uthyrning trappar upp och uppdaterar sortimentet med nya aluminiumställningar och släpvagnsliftar som underlättar höjdarjobben för både hemmafixare och proffs. 

Vd Tomas Gutekrans betonar vikten av att ständigt uppdatera och förnya hyressortimentet för att kunna garantera kunderna moderna och driftsäkra maskiner och utrustning. Den aktuella satsningen på byggnadsställningar landar på 2,5 miljoner kronor uppdelade på företagets tre depåer i Oskarshamn, Vimmerby och Västervik. 

– Det handlar om aluminiumställningar av högsta kvalitet som både är lätta till vikten och busenkla att montera. Vi hyr ut per detalj vilket möjliggör oändliga kombinationer såväl på höjden som på längden. Det innebär också att valmöjligheterna är stora när det gäller hjul eller fötter, trapptorn och smala eller breda plattformar, förklarar Tomas Gutekrans. 

Tomas Gutekrans framhåller de många kombinations­möjligheterna som en av de stora fördelarna med de nya aluminiumställningarna hos Gustafssons Uthyrning.

Välkommet tillskott

I Oskarshamn har maskinparken kompletterats med två nya släpvagnsliftar med 16 meters arbetshöjd. Liftarna får dras hem med vanligt B-körkort, drivs av bensin eller el och passar till alla sorters arbeten. 

– Under våren och sommaren tillhör liftar och ställningar våra mest efterfrågade produkter tillsammans med verktyg och maskiner för alla typer av utomhusprojekt, säger Tomas Gutekrans. 

Tydlig trend

Trenden är stadigt ökande för Gustafssons Uthyrning, som i fjol firade 150-årsjubileum. Under pandemin nåddes dessutom ”all time high” i samband med att hemmasnickrandet sköt i höjden till följd av företagens korttidspermitteringar. 

– Många har upptäckt fördelarna med att hyra de verktyg och maskiner man behöver. På vår hemsida finns hela uthyrningssortimentet med priser för både företag och privatpersoner. Det går även bra att ringa eller komma in i butiken om det är något särskilt som efterfrågas. 

Text: Jonas Axelsson

Foto: Curt-Robert Lindqvist