Smidig helhetslösning

Bravida Oskarshamn både installerar och driftsätter laddboxar för elbilar. Dessutom erbjuds appen Bravida Charge, där du enkelt kan ta betalt för elen som används.
– Perfekt för bostadsrättsföreningar och allmänna parkeringsplatser, säger serviceledaren Tobias Svensson.

Elbilar blir alltmer populära och därmed ökar också behovet av elbils-laddare. Bravida Oskarshamn erbjuder kompletta lösningar, till såväl privatpersoner som företag och fastighetsägare.  

– Jag brukar säga att vi tar hand om allt. Från kabeldragning och installation, till driftsättning och betalfunktion. Supersmidigt för kunden, säger Tobias Svensson.

Stor efterfrågan

Bravida Oskarshamn har flera avtal med bilhandlare, som rekommenderar företaget när de säljer elbilar och en elbilsladdare behövs vid kundens fastighet.

– Vi är vana vid såna här installationer och har märkt av att även privatpersoner hör av sig direkt till oss i högre utsträckning än förut när det gäller just elbilsladdare. Efterfrågan är stor. Det är förstås kul att vårt goda rykte sprider sig. Snart är det standard med elbilsladdare på vart och vartannat hus, säger Tobias Svensson.

Smart app

Med mobilappen Bravida Charge kan kunden också ta betalt för elen som används, vilket lämpar sig väl för företag, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar som vill erbjuda anställda och hyresgäster en trygg och säker laddning av fordon. Du själv sätter priset för laddningen och vem som ska få tillgång till laddarna. Användaren debiteras genom appen och Bravida sköter administrationen samt kan bidra med support.

Bravida Charge fungerar för vilket märke av laddbox som helst, så länge den är uppkopplad till ett nätverk. 

– Det här är en ny grej i Oskarshamn som vi hoppas många får upp ögonen för. Bravida har helhetslösningen, säger Tobias Svensson.

Text: Kristin Wennerström

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Fakta

Bravida Oskarshamn

En lokal filial som startade 2017, med 13 anställda elektriker. Bravida Oskarshamn har gjort sig känt på marknaden för sin breda ­kompetens inom elyrket och många för­knippar företaget med stora projekt och byggen. Men det vänder sig också till privat­personer, med alltifrån villainstallationer och centralbyten till serviceärenden och ­installation av solceller.