Bekväm kökslösning förenklar vardagen

De lämnade villan för en öppen och praktisk lägenhet utan ­trappor. Lars och Berith Jonsson är särskilt nöjda med köket, som har renoverats med hjälp av Electrolux Home och ett team med duktiga lokala hantverkare.

Efter 34 år i villan i Svalliden var det en skön känsla för Lars och Berith att flytta in i en totalrenoverad lägenhet anpassad efter deras behov. Sedan Beriths stroke för fyra år sedan har tillgänglighet i hemmet varit av högsta prioritet. 

– Vi ville ha så mycket fria ytor som möjligt och det har vi verkligen fått. I köket är utformningen med lådor mycket bättre i förhållande till skåpen vi hade tidigare. Vidare är ugnen placerad lite högre upp så att det är lättare att se in och lyfta in och ur maten. Alla väggkontakter är dessutom placerade så att de är lätta att nå för Berith, konstaterar Lars nöjt. 

Kyl och frys med lättöppnade dörrar var ett givet val.

Långvarigt samarbete

För att få till det funktionella köket kontaktade paret Stefan Nilsson på Byggfirman i Gröndal som har ett långvarigt samarbete med Electrolux Home i Oskarshamn. Tillsammans med köksdesigner Ann-Sofie Nyberg på Electrolux Home gick de igenom vilka funktioner de ville ha och hur köket skulle se ut. 

– Hon ritade upp köket och kom med ett förslag som vi köpte rakt av, så när som på någon enstaka ändring. Sedan behövde vi endast fokusera på att välja luckor, handtag och bänkskiva, berättar paret. 

Lars och Berith Jonsson är mycket nöjda med sitt nya kök och hur smidigt arbetet koordinerades av Electrolux Home och de duktiga hantverkarna.

Totalrenovering

När allt var bestämt, bokat och klart var det bara för Lars och Berith att luta sig tillbaka och låta hantverkarna göra jobbet. Förutom nytt kök har paret också satsat på ett större badrum och nya ytskikt i sovrum, hall och vardagsrum. 

– Hantverkarna var verkligen på tårna. Alla gasade på från början och det kändes bra att det hände något hela tiden, säger Lars. 

Inför flytten från Svalliden till Norrtorn var tidsschemat avgörande för att allt skulle fungera på ett smidigt sätt. Därför var det extra glädjande att lägenheten stod färdig helt enligt plan i mitten av mars. 

– Såväl samordning som planering har fungerat väldigt bra hela vägen. Det var viktigt för oss att allt skulle klaffa tidsmässigt och vi är väldigt nöjda med slutresultatet, konstaterar Lars och Berith leende. 

Text: Jonas Axelsson

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Läs om hantverkarna som fixade köket här!

Fakta

Lars och Berith Jonsson

Ålder: 66 respektive 62 år

Bor: Lägenhet på Norrtornsvägen i Oskarsha

Gör: Pensionär, sjukpensionär

Fritid: Röra sig på stan eller i naturen, gärna i kombination med spelet Turf eller ”Hitta ut”.

 

Fakta

Det här är Lars och Beriths nya ­Sentenskök från Electrolux Home:

Lucka: Stad vit 0500

Beslag: Malen c/c 128mm

Bänkskiva: Laminat Mörkgrå Flinta 612

Vask: Intra Horizon HZD815SH

Fläkt: Franke 604-10 60cm

Ugn: Electrolux CKC826V

Mikro: Electrolux LMS2173EMW

Spishäll: Electrolux HOC620F

Kyl: Electrolux ERE9000W1

Frys: Electrolux EUE9000W1