Butiken med något för alla

En tillfällig lösning som blev permanent. Butiken Jobb & Fritid huserar numera i gamla Coop i Norrtorn.Dessutom startar familjen nagelsalong med fotvård i samma lokaler. 

Jobb & Fritid har funnits i över 25 år och många har besökt butiken, som även sysslar med tryck av arbetskläder, nere vid den gamla kemtvätten i hamnen. 

2018 flyttade ägaren Hans Strömgren hela verksamheten till Tornvägen 2 i Norrtorn.

– Det var tänkt som en tillfällig lösning, men av olika anledningar stannade vi kvar. Butiken är inredd av mig och min sambo Georgiana för att skapa en hemtrevlig stämning med en exklusiv känsla. Vi älskar inredning båda två, berättar Hans Strömgren.

Butiken, som riktar sig både till privatpersoner och företag, har ett brett utbud av varor. Alltifrån inredning och bäddtextil, till märkeskläder och sportutrustning. Woolrich, Aeronautica militare, National Geographic och Napapijri är några av varumärkena.

– Vi har det mesta och finns det inte, så kan vi ta hem det kunden vill ha. Det är en annorlunda affär med annorlunda shopping. Kunden behöver inte åka till en större stad för att hitta fina märkeskläder. Vi har något i alla prisklasser, säger Hans Strömgren.

Nagelgel är något av Georgiana Opreas ­specialité och något hon kommer att erbjuda i sin nagelsalong.

Ny verksamhet

Trycket av arbetskläder är en stor del av verksamheten och för närvarande har Jobb & Fritid runt 900 företagskunder. 

Tröjor, strumpor, jackor, give aways – listan kan göras lång när det gäller olika märkningar. 

Nu tillkommer ytterligare en verksamhet under samma tak. Sambon Georgiana Oprea startar nagelsalong med fotvård i samma lokaler. 

– Jag är utbildad nagelterapeut speciellt inriktad på nagelvård och gelmodellerad nagelkonst. Det används både till att förstärka och förlänga naglar. Gelén går att få väldigt tunn vilket gör att nageln ser naturlig ut, säger hon och fortsätter:

– Har funderat på att starta detta i flera år. Är mamma till tre pojkar och vet hur viktigt det är att unna sig själv lite lyx i vardagen. 

”Go and spa your nails” erbjuder spa både för händer och fötter. Även dry pedicure ingår i tjänsterna, det är en form av fotvård med innovativa produkter för estetiska fotproblem och naglar. Produkterna innehåller naturliga ingredienser som fruktsyror, eteriska oljor, ärtextrakt samt vitaminer. 

Mer information om både nagelsalongen och Jobb & Fritid finns på deras Instagram-sidor:
@go.spayournails och @jobbfritid. 

Text: Kristin Wennerström

Foto: Curt-Robert Lindqvist