Byggföretag på frammarsch

Allt från altan till husbyggnation. Åkesson Bygg har blivit en aktör att räkna med i Oskarshamn. Efter drygt ett halvår är styrkan snart uppe i nio personer. Och det finns planer på att utvecklas än mera.

Med proffsigt utförda jobb och ett gott renommé, har vi landat en hel del jobb den korta tiden vi varit här. Telefonen ringer konstant och till stor del är det förfrågningar inom den privata sektorn, berättar Magnus Sandberg, platschef i Oskarshamn.

Det var i somras som det Kalmarbaserade familjeföretaget Åkesson Bygg startade en mindre enhet med två tjänstemän och fem yrkesarbetare.

Den 1 januari gick flyttlasset från en mindre tillfällig kontorslokal till de rymliga lokalerna på Jungner-gatan, där Kolberga Plåtslageri tidigare huserade. Detta i takt med att styrkan ökade med ytterligare yrkesarbetare.

– Personalen är rekryterad lokalt och nu har vi ett härligt gäng på nio personer. Det absolut viktigaste för mig är att personalen trivs och har rätt förutsättningar för att utföra sitt jobb – då gör de också ett bra jobb och kunden blir nöjd. Funkar det med personalen, funkar allt annat brukar jag tänka, säger Magnus Sandberg.

Vill växa ytterligare

Visionen är att bli runt 15 personer på Åkesson Bygg i Oskarshamn. 

– Tar vi hem projekten vi räknat på, kommer styrkan att behöva utökas ganska snabbt. Åkesson Bygg ska vara det självklara valet i allt från altanbygge till husbygge. Vi tar hand om helheten och finns med genom hela byggprocessen, säger Magnus Sandberg.

Åkesson Bygg är stora i Kalmar och kapaciteten finns för att ta större projekt på entreprenad, även i Oskarshamn. Med lång erfarenhet och bred kompetens bistår de gärna med projektering och förslag på det som ska utföras. 

– Vi har en spännande utveckling framför oss och vi ser med tillförsikt mot framtiden, säger Magnus Sandberg med ett leende. 

Text: Kristin Wennerström

Foto: Curt-Robert Lindqvist