Dags att se över taket

Det går snabbt, är billigt och ger ett bra skydd i många år. Takpapp är ett populärt alternativ till traditionell takplåt och perfekt för exempelvis garagetaket. 

Nu är det hög tid att se över taket där hemma. I folkmun kallas det för takpapp, men egentligen handlar det om ett komplett tätskiktssystem tillverkat av moderna material, berättar Petri Forsell, delägare till Kolberga Plåtslageri. 

Leverantören Trebolit erbjuder en väl beprövad produkt som är särskilt utvecklad för svenskt klimat. Tätskiktets egenskaper gör att taket garanterat håller tätt under lång tid.

– Det är perfekt till låglutande tak, till exempel på garage eller industribyggnader. Och det går utmärkt att lägga på såväl stora som små tak, berättar takläggaren John Höggren, som har lång erfarenhet av just detta material.

Kolberga Plåtslageri, som firar 20-årsjubileum i år, är en auktoriserad takentreprenör. Det innebär att allt arbete omfattas av garantier genom ett samarbete med Trebolit och AB Tätskiktsgarantier i Norden. Därmed kan Kolberga Plåtslageri erbjuda sina kunder ett av marknadens mest omfattande trygghetspaket för tätskikt på tak.

Takläggaren John Höggren i full färd med att göra ett papptak tätt.

Rejält skydd

– Papptaken är väldigt efterfrågade. Men så har vi också 15 års garanti på dem. De ger ett ordentligt skydd, är billiga för kunden och går snabbt att lägga, säger Petri Forsell med ett leende. 

Kolberga Plåtslageri jobbar även med byggplåt, smide och industriservice. Alldeles nyligen flyttade företaget till nya lokaler på Grustagsvägen 1 på Västra industriområdet. Den stora efterfrågan på plåtslageri och smidesarbeten gjorde att verksamheten växte ur de tidigare lokalerna på Jungnergatan i hamnen. 

– Vi har ett brett utbud av tjänster som gör oss trygga inför framtiden. Och de nya lokalerna ger oss möjligheter att kunna utveckla verksamheten ytterligare, säger Petri Forsell. 

Text: Kristin Wennerström

Foto: Curt-Robert Lindqvist