Sommarglädje i centrum

Slappt solande vid stranden eller pulserande party i staden. Alla typer av sommartörstande kunder laddar med heta och svalkande nyheter från Coop Flanaden. 

En skön solstol, nya brillor eller badleksaker till barnen. Personalen på Coop Flanaden har preppat butiken för en lång och skön sommarsäsong. 

– Nu när allting är framme upptäcker vi själva vilken otrolig bredd vi har i utbudet. Det räcker helt enkelt med ett besök hos oss när det gäller att förbereda sig inför sommarens nöjen, konstaterar butikschef Kalle Josefsson med ett leende. 

Allt till grillen

Sommarsäsong är också lika med grillsäsong. Förutom grillar, kol och tillbehör har Coop Flanaden förstås mängder av läckerheter att lägga på gallret. Och ett nystartat samarbete med LRF bidrar till att stärka personalens kunskap kring kött och lokal mat. Ambitionen är att vara en stark lokal aktör som främjar försäljning av god mat från vår del av landet.

– Vi är särskilt stolta över vårt nya samarbete med Kalvenäs kött i Berga som levererar finaste sortens griskött – perfekt för grillen. Till exempel har vi fått in fantastiska grillribs från Drageryd som är mycket uppskattade av kunderna. Och jag rekommenderar alla att prova vår egen Grosshandlarkorv som butikens driftchef Lucas Elgehed har tagit fram i samarbete med Stens i Åseda, framhåller Kalle Josefsson. 

Ny glass

I förbutiken återfinns nyheter som ligger åt det kallare hållet på skalan. Med hjälp av en helt ny glassmaskin tillverkas smarriga GB Soft Republick i fem olika smaker, till exempel barnfavoriten Unicorn med tuttifrutti och hallon. 

– Det är tydligt att Coop Flanaden är så mycket mer än en butik – det är en mötesplats för oskarshamnarna. Här händer det grejer hela tiden och vi ser fram emot en härlig sommar tillsammans med våra kunder.

Text: Jonas Axelsson

Foto: Curt-Robert Lindqvist