På plats – nära dig

De hjälper både besökare och oskarshamnare med de bästa ­sommartipsen. I sommar hittar du turistinformationens anställda på smultronställen och evenemang runt om i hela kommunen. 

Konceptet med en mobil turistinformation hade premiär förra året och det var många som uppmärksammade bilen eller lådcykeln på gator och torg.

– Det var väldigt uppskattat att vi syntes lite överallt, i stället för att vara låsta vid en specifik plats och att folk behövde komma in till oss. Så vi kör vidare även i sommar, säger Amanda Hedberg, platsutvecklare på Attraktiva Oskarshamn AB.

Info på hemsidan

Vilka platser den mobila turistinformationen besöker bestäms veckovis och det lättaste är att hålla utkik på hemsidan www.oskarshamn.com. Det kan vara alltifrån turisttäta platser så som Destination Gotland eller Gunnarsö, till specifika evenemang som Musik- och fordonsträffarna i Kristdala eller smultronställen som Valborgs i Klintemåla. 

– Vi kommer att vara en hel del på landsbygden och täcka hela Oskarshamns kommun. Det är inte bara besökarna som behöver vår hjälp, även oskarshamnarna vill ha tips på roliga sommaraktiviteter, säger Amanda Hedberg och fortsätter:

– Oskarshamn blommar verkligen upp om sommaren och många besöksmål är öppna. Varför inte ta en eftermiddag ute på Mellingerums blommor, självplock och café? Eller vandra på Ostkustleden? Det finns massor av kul att hitta på. 

Fråga gärna

Tre personer kommer aktivt att åka runt med den mobila turistinformationen och även jobba administrativt med telefon, e-post, hemsida och sociala medier. Evenemangskalendern (som publiceras här i Stadsmagasinet) erbjuder många tips på evenemang.

– Kom gärna fram till oss och fråga! Vi tycker bara att det är roligt. Kanske kan vi hjälpa dig att upptäcka ett nytt smultronställe? 

Text: Kristin Wennerström

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

5 måsten i Oskarshamn

Ostkustleden

Gå någon av etapperna på den 16 mil långa vandringsleden i vackra naturmiljöer. Varje etapp är cirka två mil lång och det finns möjlighet till övernattning i stuga vid varje etappmål.

Sommartorget

Lilla torget förvandlas till Sommartorget sommartid och erbjuder musik och underhållning för hela familjen två kvällar i veckan. 

Blå Jungfrun 

Ta chansen och besök en av Sveriges mest ­berömda nationalparker. Solkustturer kör båtturer i Oskarshamns skärgård och även till denna mytomspunna ö. 

Kulturreservatet Stensjö By

Här kan du promenera i det gamla kulturlandskapet med bebyggelse från 1700- och 1800-talen. Vackert rödmålade hus, fårhagar, vindlande smala grusvägar och kilometervis med gärdesgårdar. Glöm inte fikakorgen och gympadojorna.

Nilssons konditori

Ta en fika eller en lunch på Nilssons Konditori och bageri, som är ett prisbelönt, klassiskt konditori i centrala Oskarshamn.