Välkomnar till Latitud 57

Många har längtat och nu är det äntligen dags: Latitud 57. Entréchefen Therese Milch ger dig värdefulla tips för en så bra festivalupplevelse som möjligt, så som att byta till band i förtid. 

Uppladdningen inför Oskarshamns största happening kan inte vara större, efter två år med pandemi och restriktioner.

– Det känns verkligen som att något fattats en. Både för mig och många andra är Latitud 57 sommarens stora höjdpunkt, säger Therese Milch. 

Stjärnor på plats

Fredag 8 juli och lördag 9 juli fylls Brädholmen med några av landets största musikstjärnor, så som Tomas Ledin och The Ark. 

– Har du inte köpt biljett ännu, är det verkligen läge att göra det. Vi kommer att sälja biljetter vid entrén till festivalen när vi öppnat – om det finns några kvar. För att säkra din plats är det bäst att köpa förköpsbiljetter, de är dessutom billigare, tipsar Therese Milch, som jobbar i entrén tillsammans med Högsby IK.

Alla biljetter är numera digitala men valde du att inte återlösa biljetten från 2020 eller 2021, så gäller den för 2022. Latitudgänget kommer att stå redo på Oskarshamns stadslopp från klockan 17 den 7 juli vid Stora torget, för den som vill byta sin biljett mot ett  band. 

– Ta tillfället och slipp byta på fredagskvällen, då kan du bara gå förbi köerna. Dessutom får du se stadsloppet som även det brukar bli en folkfest! Torsdagen är den stora bandbytardagen, men det går även att byta till band från klockan 12 på fredagen, i biljettkuren nere på festivalområdet. 

Eftersom det väntas komma runt 9 000 personer till Brädholmen denna helg, är säkerheten och tryggheten prioriterat för Brädholmen Event, som anordnar Latitud 57. Hittills har festivalen varit förskonad från incidenter och så vill man att det ska förbli. Därför kommer samtliga ordningsvakter och värdar, runt 50 personer, ha extra uppmärksamhet på sexuella ofredanden. 

– Vi vill ha en trygg festival, säger Therese Milch. 

 

Therese tips inför Latitud 57

• Köp förköpsbiljett och slipp köer.

• Byt biljetten till band på Stadsloppet 7 juli.

• Köper du biljett på plats under festival­helgen, tänk på att vi inte tar emot kontanter. Swish och kontokort går bra. 

• Bär sköna skor – du ska gå runt i dem hela kvällen.

• Gå gärna till varannan vatten-tältet.

• Missa inte när Oskarshamnsbandet Fake spelar. De får hela Brädholmen att gunga!

 

Biljettpriser

1-dagsbiljett: 695 kronor
(700 kronor utan förköp).

2-dagarsbiljett: 795 kronor
(850 kronor utan förköp).

Barnbiljett 7–14 år för två dagar:
190 kronor (200 kronor utan förköp).

Barn under 7 år går in gratis i målsmans sällskap.

Biljetter kan du köpa på www.latitud57.se eller hos någon av de lokala återförsäljarna.