Viktigt med rätt utrustning

Kläder, kängor, tält, sovsäckar, termosar, matlagnings-kit och en hel del annat.  Butiken Intersport i Oskarshamn har allt för den allra bästa friluftsupplevelsen.  

Intresset för friluftsliv ökade explosionsartat under pandemin och håller i sig. Det märks om inte annat på butiker som säljer produkter som hör friluftslivet till.

– Det är inte bara hardcore-entusiasterna som köper kläder och saker för att tillbringa mer tid ute i naturen. Alla vill inte tälta utan det finns även dem som vill ta dagspromenader i skogen, säger Adam Waktel på Intersport i Oskarshamn.

Många eftertraktar slitstarka byxor med flertalet fickor och rejäla vandrings-kängor, som även kan användas i andra delar av vardagen så som vid hundpromenader. 

– Vi har många varianter av vattentäta vandringskängor med Gore-Tex. Numera har vi också en hel vägg med friluftskläder, en renodlad outdoor-vägg. För två år sedan fanns inte det. Det säger ganska mycket om intresset, säger Adam Waktel.

Egen avdelning

När det gäller prylarna finns det ett särskilt hörn i butiken som är tillägnat detta. Här finns allt som man kan tänkas behöva för ett eller flera dygn i skogen. 

– Många har frågor om just prylarna och vi svarar gärna på dem. Det är viktigt att köpa rätt tält så att du inte står där i regnet och inte har ett förtält att grilla i till exempel. Den tabben vill du inte göra. Vi hjälper dig så att du får full koll innan du ger dig ut, säger Adam Waktel och tipsar samtidigt om att personalen även kan hjälpa dig med dina beställningar på Intersports hemsida. 

– Allt som finns på hemsidan kan vi få tag på. Beställer du inne i butiken kan vi vara behjälpliga med reklamationer och returer, vilket är mycket smidigare. Det innebär också att vinsten går till din lokala butik – vilket inte är fallet om du beställer online på egen hand. 

Text: Kristin Wennerström

Foto: Curt-Robert Lindqvist