Uppskattat med cykelbingo

Friluftsfrämjandets nysatsning på cykelbingo fortsätter även i höst. Med start och mål vid ­Hjortberget kan bingosugna promenera eller cykla och ­samtidigt vinna fina priser. 

Det är både enkelt och roligt. Perfekt att göra med familjen eller med vänner, tipsar Emma Eskilsson, sekreterare i Friluftsfrämjandet Oskarshamn.

Det var i våras som föreningen började satsa på just cykelbingo, ett sätt att utöka Friluftsfrämjandets verksamhet i Oskarshamn. Trots att det regnade vid flera tillfällen känner Emma Eskilsson att det finns ett stort intresse för äventyret. 

En bingobricka kostar 30 kronor och köps ­utanför klubbstugan vid Hjortberget.

Varje onsdag

Den 24 augusti började cykelbingot igen och kommer att arrangeras varje onsdag hela september. Slingan går runt Döderhultsdalen. 

– Jag och min bror Henke är uppvuxna med cykelbingo om sommaren i Mörlunda. Det är en kul grej som passar de flesta. Vill du inte cykla är det helt okej att promenera. Oavsett kommer du ut i friska luften och får motion på köpet, säger Emma Eskilsson.

Cykelbingot börjar klockan 17.30 och pågår till 19.00. För 30 kronor per bingobricka är du med och tävlar om flertalet priser. En bingorad ger en friluftspryl, så som en kåsa eller en spork (en kombination av sked och gaffel). Med två rader vinner du ett dygns hyra av kanot.   

– Kom och testa! Ingen föranmälan krävs, det är bara att dyka upp. 

Tälta i naturen

Den 3-4 september anordnar Friluftsfrämjandet övernattningen ”Natt i naturen”, som arrangeras runt om i Norden. Så även i Oskarshamns kommun – närmare bestämt i Dragskär. Vem som helst kan vara med och det finns 25 platser.

– Tanken är att locka alla, både vana och ovana personer att övernatta och tälta i naturen. Detta äventyr ska visa att det inte är så krångligt att tälta. I Dragskär finns det torrdass och det är nära till parkeringen. Det blir en härlig gemenskap med tacos på kvällen och poppa popcorn vid brasan, säger Emma Eskilsson.

Mer information och anmälan sker på www.friluftsfrämjandet.se.

Text: Kristin Wennerström

Foto: Curt-Robert Lindqvist