Säkra investeringar även i sämre tider

Över 100 års samlad ­erfarenhet inom försäkrings- och placerings­rådgivning. Finansbolaget Säkra siktar på att ta ytterligare marknads­andelar i Oskarshamn och har nyligen förstärkt organisationen med två nya medarbetare.

Ända sedan starten för över 20 år sedan har Säkra i Oskarshamn hjälpt både företagare och privatpersoner med finansiell rådgivning. Även i tider när det blåser snålt kan Säkra stå till tjänst med personlig service och god avkastning – trots att börsen går mindre bra, berättar placeringsrådgivaren Jonas Andersson. 

– Vi kan måla lösningar med hjälp av en komplett palett, där vi kan jämföra mellan en rad olika bankers produkter utifrån kundens behov och riskvilja. Alltifrån stora fondbolag till små okända fonder finns att välja på – vi representerar flertalet på marknaden. Målet är att plocka ut guldkornen och hitta bästa möjliga lösning för den enskilde kunden, säger han.

Rätt försäkrad

Samma koncept gäller för företagsförsäkringar, som även det ryms inom Säkras spetskompetens. Att vara rätt försäkrad är en förutsättning för att skapa trygghet, arbetsro och ha möjlighet att fokusera på företagets kärnverksamhet. 

– Även här väljer vi mellan en rad olika aktörer och är inte ensidigt knuten till någon. Vi analyserar i vilken utsträckning ditt företag bör försäkras och kan ta fram kostnadseffektiva lösningar, säger försäkringsförmedlaren Stefan Volmerdal som är ny teamchef, med 40 års erfarenhet i branschen. 

60 kontor

På två år har Säkra vuxit med 300 procent på den svenska marknaden och finns nu representerade med runt 60 kontor i hela Sverige. Även för kontoret i Oskarshamn blåser det medvind. Förutom Stefan Volmerdal har även försäkringsförmedlaren Christer Englund anställts, med 32 års erfarenhet i bagaget.

– Jag jobbar mycket med tjänstepensionsplaner för företag och kan lägga upp attraktiva förmånspaket för ägare och anställda. Vi kan även hantera befintliga upplägg. Värt att säga är att flytträtten gör att alla tjänstepensioner är möjliga att flytta till ett nytt försäkringsbolag. Flytten kan till och med göra att företagets kostnadsbild sänks, tipsar han.

Med tjänstepensionsplaner, företagsförsäkringar och finansiell rådgivning är Säkra det kompletta finansbolaget för företag. 

– Vi har hand om helhetsbilden. Tillsammans har vi jobbat över 100 år i branschen och kan erbjuda en spetskompetens som många företag, men även privatpersoner, har nytta av, säger Stefan Volmerdal. 

Text: Kristin Wennerström

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Säkra

Sedan 1985 är Säkra en av Sveriges ­främsta och ledande kedjor av pensions- och försäkrings­specialister samt finansiella råd­givare. Säkra omfattar drygt 60 kontor över hela Sverige. 

Säkra erbjuder: 

Tjänstepensionsplaner

Företagsförsäkringar

Finansiell rådgivning för både företag och privatpersoner

Du hittar Säkras kontor på Verkstadsgatan 13 i Oskarshamn.