Frisörer satsar på framtiden

Ett expanderande familjeföretag. Silvan Barbershop på Hamngatan växer och erbjuder numera även damklippning.

Min fru Jiman, som också är frisör, blir en del av företaget från och med oktober. Då byter vi också logotyp och namn till Silvan Frisör och Barbershop, säger Nawzat Silvan som har drivit Silvan Barbershop på egen hand i fyra år.  

Paret kom till Oskarshamn 2013 i samband med att de gifte sig. Till en början jobbade båda på olika salonger, hon i Oskarshamn och han i Västervik. Allt sedan Nawzat startade Silvan Barbershop har kundbasen vuxit och nu vågar paret ta steget till att driva företaget tillsammans. 

– Förutom att det ska bli kul att äntligen jobba tillsammans, kommer allt bli mycket enklare med barnen. Vi har två döttrar, Lia, ett år och Luvin, sex år. I och med att vi driver vårt eget företag blir allt mycket mer flexibelt, säger Jiman.

Stort utbud

I utbudet ingår numera både herr- och damklippningar, färgning av hår och ögonbryn, trådning av ögonbryn, pensionärsklippning, barnklippning samt skäggtrimning och rakning. 

– Många väntar länge med att gå till salong för skägget, men de som provar blir alltid imponerade av resultatet och vill fortsätta komma regelbundet, säger Nawzat och fortsätter:

– Att ha tydliga linjer och ett välvårdat skägg gör stor skillnad för utseendet och även ansiktsformen. När det gäller håret är det mycket ”fade” som gäller nu, alltså att trimningen börjar från noll från öronen, mycket kort på sidorna och längre uppe på huvudet, säger Nawzat. 

Silvan Frisör och Barbershop finns att boka på www.bokadirekt.se. 

Text & Foto: Kristin Wennerström