Välljud av allra högsta klass

Hans samling är omfattande. Men än så länge saknas en akustisk Taylor bland gitarrerna. Christian Åberg lovordar premiummärket som numera återfinns hos Musica Blås­experten.

Sedan Leif Camnerin och Hans Larsson tog steget att utveckla sin uthyrningsverksamhet av blåsinstrument till en fullsortimentsbutik 2016 har utbudet hela tiden breddats och utvecklats. Senast i raden av instrument är gitarrer från den amerikanska premiumtillverkaren Taylor.

– Vi har flera olika gitarrmärken sedan tidigare, bland annat Ibanez och Yamaha, men saknade något mera exklusivt. Det ledde till att vi numera är en av totalt ett tiotal återförsäljare av Taylor i Sverige. Och dessutom ensamma längs Ostkusten, berättar Hans Larsson och Leif Camnerin.

De framhåller Taylors moderna och innovativa tillverkningsmetoder i kombination med ett förstklassigt hantverk som medför både unikt välljudande och lättspelade instrument. Likaså tillverkarens miljötänk. Trots att prisspannet på det sortiment de tillhandahåller ligger mellan 5 000 och närmare 50 000 kronor har intresset varit stort.

– Det är väldigt speciella gitarrer och de som har spelat ett tag vet vad de får med Taylors olika modeller, betonar de båda butiksinnehavarna.

Drömgitarr

Något som Christian Åberg instämmer i till fullo. Förutom hobbysamlare av gitarrer är han även sångare och kompgitarrist i bland annat Fake och vet vikten av bra instrument.

– Taylor tillhör de absolut främsta akustiska gitarrerna. De låter även fantastiskt när man pluggar in dem via den inbyggda mikrofonen. En riktig drömgitarr som jag definitivt skulle vilja ha i samlingen, konstaterar han och passar samtidigt på att berömma Musica Blåsexpertens övriga utbud och service.

– I min roll som festival- och konsertarrangör, och även musiklärare på gymnasiets estetprogram, tycker jag att det är ovärderligt att ha en fysisk musikaffär i Oskarshamn med allt vad det innebär.

Läs mera om Musica Blåsexpertens utbud av Taylors gitarrer samt övrigt sortiment och service på
www.musica-blasexperten.se.

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Taylor Guitars 

Grundades 1974 av Bob Taylor och Kurt Listug, och har sedan dess tagit plats som en av de världsledande tillverkarna av akustiska premiumgitarrer med försäljning i över 60 länder. Till några av de mera kända ­gitarristerna som spelar med Taylor hör bland annat John Denver, Taylor Swift, Jimmy LaFave och John ­Petrucci. Sedan 1994 ger Taylor Guitars också ut tidningen Wood&Steel med reportage om de senaste innovationerna med mera.