Hemskt kul för alla unga

Glitterdisco, flipperspel och vattenhinderbana. Men också en mycket läskig spökvandring i källaren på ­Stadsparkens fritidsgård. Oskarshamns kommun har laddat med mängder av roliga ­aktiviteter för barn och unga på höstlovet.  

Det finns verkligen något för alla. Varför inte till exempel prova på tennis, squash, badminton eller pickleball på Oskarshamns Tennisklubb? Det är helt kostnadsfritt och ingen anmälan krävs, tipsar Jonas Ström, fritidskonsulent på fritidskontoret.

Simhallen har öppet hela veckan och den omtyckta vattenhinderbanan är självklart på plats i motions-bassängen. För att använda hinder-banan behövs badstrumpor som finns att köpa i receptionen. 

Under veckan finns chansen att prova flipperspel på Jailbreak, bowla på Oscarsgymnasiet eller gå på tjejkväll på Stadsparkens fritidsgård. Det blir även glitterdisco och halloweendisco. 

Men det som kanske flest ser fram emot är den traditionella spökvandringen på Stadsparkens fritidsgård, som anordnas i samarbete med Kristinebergs fritidsgård. Ungdomarna går all in, klär ut sig till skrämmande varelser och pyntar källaren så otäck som möjligt. 

– Det väntar alla möjliga monster och spöken där nere. Fritidsgården ligger väldigt nära kyrkogården, det får man inte glömma, säger fritidsgårdschefen Maria Norberg med glimten i ögat.

Obehagliga överraskningar

Besökarna går ner i den mörka källaren några i taget. Redan i trappan väntar obehagliga överraskningar… Stämningshöjande musik gör upplevelsen komplett och det är även en kuslig tipspromenad längs med vägen. 

– Innan de går ner brukar jag berätta en skrämmande spökhistoria om en lärare och en elev som gått ner i källaren. De kom aldrig tillbaka igen och trots att vi letat är de inte återfunna, säger Maria Norberg hemlighetsfullt. 

Spökvandringen brukar alltid vara väldigt populär. Förra året kom det runt 200 ungdomar och det var till och med kö utanför. 

– Det är väldigt kul att det snart är Halloween och äntligen få fira det med våra ungdomar igen. Särskilt roligt är det att skrämma ”tuffingarna” och ta ner dem på jorden lite, säger fritidsledaren Linda Lotsengård och ler.  

Mellan klockan 18 och 21 är barn och unga i åldern 10–17 år välkomna. Det bjuds på läskigt fika.

Text: Kristin Wennerström

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Vågar du dig ner i källaren på Stadsparkens fritidsgård? Där väntar skrämmande ­varelser i mörkret fredagen på höstlovet.

Programmet för Höstkul

MÅNDAG 31/10 

Bowling på Oscarsgymnasiet för mellanstadiet klockan 13–14 och högstadiet klockan 15–16. Anmälan till Stadsparkens fritidsgård. 

Flipperspel på Jailbreak för högstadiet klockan 12–14. Anmälan till Kristinebergs fritidsgård. 

Rödsle fritidsgård har öppet klockan 13–21.

Kristinebergs fritidsgård har öppet klockan 14–21.30.

Prova på tennis, squash, badminton och pickleball på Oskarshamns Tennisklubb ­klockan 13–15. Drop in, ingen anmälan krävs.

Simhallen. Simhallens vattenhinderbana är på plats klockan 10–18. Badstrumpor krävs, finns att köpa i receptionen för 40 kronor. Äventyrs­delen med rutschbanor är öppen klockan 10–20. Ordinarie entréavgift. 

 

TISDAG 1/11 

Kristinebergs fritidsgård har öppet klockan 14–21.30.

Tjejkväll på Stadsparkens fritidsgård som har öppet klockan 14–21.30. 

Simhallen. Simhallens vattenhinderbana är på plats klockan 10–18. Badstrumpor krävs, finns att köpa i receptionen för 40 kronor. Äventyrs­delen med rutschbanor är öppen klockan 10–20. Ordinarie entréavgift. 

 

ONSDAG 2/11

Rödsle fritidsgård har öppet klockan 16–21. 

Glitterdisco på Stadsparkens fritidsgård för mellanstadiet klockan 17.30–20.00. Entré 20  kronor.

Halloweendisco på Kristdala fritidsgård för låg- och mellanstadiet. Årskurs 1–3 klockan 17–19, årskurs 4-6 klockan 19.30–21.30. Pris för bästa utklädnad. 

Prova på tennis, squash, badminton och pickleball på Oskarshamns Tennisklubb ­klockan 13–15. Drop in, ingen anmälan krävs.

Simhallen. Simhallens vattenhinderbana är på plats klockan 10–18. Badstrumpor krävs, finns att köpa i receptionen för 40 kronor. Äventyrs­delen med rutschbanor är öppen klockan 10–20. Ordinarie entréavgift.

 

TORSDAG 3/11

Flipperspel på Jailbreak för högstadiet klockan 12–14. Anmälan till Stadsparkens fritidsgård.

Stadsparkens fritidsgård har öppet klockan 14–21.30. 

Kristinebergs fritidsgård har öppet klockan 14–21.30.

Simhallen. Simhallens vattenhinderbana är på plats klockan 10-18. Badstrumpor krävs, finns att köpa i receptionen för 40 kronor. Äventyrs­delen med rutschbanor är öppen klockan 10-20. Ordinarie entréavgift. 

 

FREDAG 4/11

Spökrunda med Halloweentema klockan 18–21 på Stadsparkens fritidsgård. För dem i åldrarna 10–17 år. 

Simhallen. Simhallens vattenhinderbana är på plats klockan 10–18. Badstrumpor krävs, finns att köpa i receptionen för 40 kronor. Äventyrs­delen med rutschbanor är öppen klockan 10–20. Ordinarie entréavgift. 

 

LÖRDAG 5/11

Simhallen. Simhallens vattenhinderbana är på plats klockan 10–14. Badstrumpor krävs, finns att köpa i receptionen för 40 kronor. Äventyrs­delen med rutschbanor är öppen klockan 09–16. Ordinarie entréavgift. 

 

SÖNDAG 6/11

Simhallen. Simhallens vattenhinderbana är på plats klockan 10–14. Badstrumpor krävs, finns att köpa i receptionen för 40 kronor. Äventyrs­delen med rutschbanor är öppen klockan 08–15. Ordinarie entréavgift. 

 

HELA VECKAN 

Skogsmulles sagostig i Stadsparken. Följ med på ett äventyr i naturen. Vid varje station får du uppdrag. När du klarat ett går du vidare till nästa station. Starten är vid scenen i Stadsparken. Sedan följer du en snitslad bana runt i parken. Banan hänger uppe under hela vecka 44. Du behöver ha med dig en mobil för att kunna skanna QR-koden. Lycka till, hälsar Friluftsfrämjandet Oskarshamn.

 

Kontaktuppgifter 

Kristinebergs fritidsgård: 0491–76 41 90

Stadsparkens fritidsgård: 0491–881 93

Glöm inte att titta på fritidsgårdarnas anslagstavlor för mer information.