Tårtkalas för första kunden

Klart att den allra första brukaren ska firas. För 66-åriga Barbro Fridhed från Oskarshamn var det givet att välja AP Omvårdnadsgruppen för sin hemtjänst.
– Personalen är helt underbar, säger hon.

AP Omvårdnadsgruppen är först med att erbjuda privat hemtjänst i Oskarshamn och i oktober startade den nya verksamheten, efter tillstånd från kommunen. 

Barbro Fridhed, som har diagnosen MS och behöver hjälp med allehanda vardagliga sysslor, var inte sen att nappa på erbjudandet.

– Jag har redan AP Omvårdnadsgruppen för min personliga assistans och jag är helnöjd med dem. För en fungerande vardag behöver jag dock också en timme hemtjänst varje dag för att täcka vårdbehovet. Så när jag hörde att de skulle starta privat hemtjänst, kändes det solklart att välja dem, säger hon.

Trygghet

Med den extra timmen får hon hjälpen hon behöver med alla kvällsrutiner hemma i Södertorn. 

– Personalen är helt underbar. Förutom att det alltid är samma personer som kommer, är de aldrig stressade, de vet vad jag vill och de vågar ta egna initiativ. Framför allt har vi så roligt tillsammans, en massa skratt, bus och skoj!

Beslutet att välja AP Omvårdnadsgruppen även för detta, gjorde att Barbro Fridhed också blev deras allra första hemtjänstbrukare i Oskarshamn. 

– Det vill vi fira! Barbro och jag har känt varandra länge, så det var oerhört roligt att hon ville anlita oss även för vår hemtjänst, säger verksamhetschefen Johanna Andersson medan hon serverar Barbro kaffe och tårta.

Bygger nytt boende

AP Omvårdnadsgruppen startade i Oskarshamn vid årsskiftet och har redan byggt upp en stor bas av kunder som behöver personlig assistans. Företaget bygger även ett LSS-boende i Gröndal. Planerna för att starta hemtjänst har pågått under en längre tid. 

– Jag ser det som en service till invånarna att kunna erbjuda ett alternativ till den kommunala hemtjänsten. För oss är det viktigt att de äldre kan vara delaktiga i sin vardag och vi vill utföra jobbet med så mycket hjärta och omsorg som är möjligt. Med bra planering erbjuder vi kontinuitet, att man får träffa samma personal så ofta som möjligt. Vi tror att det ger trygghet både för brukaren och deras anhöriga, säger Johanna Andersson. 

För att göra byte av hemtjänst -behöver du kontakta kommunens biståndshandläggare, som nås via kommunens växel på 0491-88 000.

Text: Kristin Wennerström

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

AP Omvårdnadsgruppen AB

AP Omvårdnadsgruppen brukar kalla sig för det lilla bolaget med det stora hjärtat och det genomsyrar hela verksamheten, från assistans till hemtjänst. Företaget startade 2018 som ett dotterbolag till Assistansproffsen. De anställda jobbar över hela Sverige och har kontor i Motala, Linköping, Göteborg och sedan årsskiftet Oskarshamn.