Musikalisk välgörenhetskväll

En obotlig och fruktansvärd sjukdom.
Med Light of Day den 9 december bidrar Park 57 till forskningen mot Parkinson. Nu bjuds även näringslivet in för att stötta det globala musikevenemanget.

Light of Day Foundation är en internationell organisation som använder sig av kraften och gemenskapen i livemusik för att samla in medel till global forskning för att besegra Parkinson och relaterade sjukdomar. Det som började som en enskild konsert i New Jersey i slutet av 1990-talet har sedan dess vuxit till drygt 70 shower i 13 länder på tre kontinenter – Nordamerika, Australien och Europa. Insamlingen har hittills resulterat i totalt 65 miljoner kronor.

– Det känns fantastiskt att kunna göra det här arrangemanget i Oskarshamn. En helkväll med otroligt bra musik där alla intäkter oavkortat går till en god sak, konstaterar Christian Åberg, Brädholmen Event, som håller i trådarna för begivenheten tillsammans med bland annat Roger Nilsson och Thomas Högklint.

Från New Jersey

De tre ingår även i husbandet Green Valley Orchestra som kommer att finnas på scenen under kvällen tillsammans med både lokala akter samt de New Jerseybaserade artisterna Joe D’Urso, Jeffrey Gains, Miss Emily och Ben Arnold.

– Jag är bekant med flera av de här artisterna sedan jag och min bror började åka till USA och spela i mitten av 80-talet. De ingår i kretsen kring Bruce Springsteen som också brukar spela på de årliga festivalerna som organisationen arrangerar i New Jersey. Det är dessutom Springsteens låt som har namngett Light of Day Foundation, berättar Thomas Högklint.

Högsta nivå

Det var i samband med Joe D’Ursos spelning på Badholmen i somras som planerna på Light of Day Oskarshamn började realiseras. Nu är Park 57 ett av stoppen på Europaturnén som omfattar 16 spelningar under 18 dagar i åtta länder.

– Vi vill gärna involvera näringslivet i den här unika välgörenhetskvällen, med musikunderhållning på högsta nivå, som vi även hoppas ska bli ett årligen återkommande arrangemang i Oskarshamn. Därför har vi tagit fram tre partnerpaket med olika typer av marknadsföring via både vår hemsida och på skärmar i Parken. I paketen ingår även biljetter till kvällen samtidigt som alla intäkter går till forskningen mot Parkinson, betonar Christian Åberg och Roger Nilsson.