Sätter färg på Oskarshamn

Expansionen fortsätter. Med ytterligare två ­nyanställda målare har KS ­Måleri siktet inställt på att sätta färg på hela Oskarshamn med omnejd.

Sedan starten 2019 har Kalle Svensson successivt utökat sin verksamhet. Från att ursprungligen ha varit själv har KS Måleri utvecklats till ett komplett måleriföretag som kan åta sig och utföra de flesta förekommande jobb.

– Tidigare fanns det vissa begränsningar. Nu är vi tillräckligt många för att även kunna ta större uppdrag med såväl invändiga som utvändiga målerijobb, förklarar Kalle.

Personalstyrkan, som förutom honom själv, består av heltidsanställda Leif Karlsson samt deltidsanställda Rolf Karlsson har nyligen utökats med de erfarna målarna Lasse Ladebäck på heltid och Stefan Lundin på deltid. Till sin hjälp har KS Måleri även lärlingen Ellen Zetterling som går sista året på gymnasiet.

– Jag har väl hunnit samla på mig en del erfarenheter under mina 47 år som målare som kan vara till nytta, framhåller Lasse Ladebäck blygsamt.

Han började sin anställning under hösten och har tidigare jobbat i olika sammanhang med såväl Kalle som Leif och Rolf. När Lasse fick frågan om att börja arbeta på KS Måleri behövdes inte särskilt lång betänketid.

– Det är ett expansivt företag och ett kul gäng. Dessutom är det ju smick-rande att fortfarande vara eftertraktad.

De nya medarbetarna Stefan Lundin och Lasse Ladebäck bidrar med mycket erfarenheter och kunskaper.

Saknat jobbet

Detsamma gäller Stefan Lundin. Efter 12 år som målare och de senaste drygt tre åren i färgbutik ville han ut och jobba praktiskt igen.

– Jag har saknat att vara ute på fältet så det känns väldigt bra, säger han.

Under det senaste året har KS Måleri fått nya samarbetspartners och utökat uppdragen i såväl stort som smått. Kalle Svensson har goda förhoppningar om framtiden.

– Det ser mycket positivt ut både för vintern och längre fram, konstaterar han nöjt.

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist