Står stadigt i oroliga tider

Trots den något svajiga bostadsmarknaden, känner inte mäklaren Ingela Noresson på Mäklarhuset någon oro inför framtiden. I stället satsar hon och tredubblar ytan på lokalerna. 

Det har blivit dyrare att både bo och leva. Men alla måste ju faktiskt både bo och leva oavsett. Jag har en lång erfarenhet i mäklarbranschen och har varit med om liknande tider. Därför vet jag också hur jag ska tackla olika situationer när de kommer, säger hon. 

Många känner sig oroliga inför vintern, med höjda bolåneräntor och ökade kostnader på el, drivmedel och livsmedel. Det har även gett effekter på bostadsmarknaden, som under en lång tid varit mycket positiv för säljarna. 

– Bostadsmarknaden är alltid föränderlig och vi lägger upp vårt arbete utefter hur läget är. Allt går att sälja. Det kanske tar lite längre tid och kräver några fler visningar än förut. Men säljer gör vi ändå. Det finns alltid köpare – även om det behövs lite mer lösningsorienterad medling från vår sida för att få till affären, säger Ingela Noresson och lägger till: 

– De som går i försäljningstankar får gärna komma in eller ringa till oss, så kan vi bolla lite olika idéer. Vi gör även hembesök för dem som önskar.

Starkt år

Det har gått väldigt bra under året för Mäklarhuset, som tagit stora marknadsandelar i Oskarshamn på kort tid. Mycket tack vare mäklarnas personliga och lyhörda stil, där kunden alltid sätts i första rummet. 

– Jag startade Mäklarhuset i Oskarshamn, som är en del av Sveriges största fria mäklarkedja, för två år sedan. Då hade jag jobbat i många år på en annan mäklarfirma och kände att jag ville gå min egen väg. Tillsammans med mina kollegor Jonas och Izabelle har vi gjort Mäklarhuset till en av de största aktörerna i Oskarshamn. 

Nya lokaler

Och större ska det bli. Inom kort är renoveringen av de nya lokalerna färdig. Lokalerna på Köpmangatan 12C utökas med lokalerna intill, där Djurproffsen tidigare huserade. Cirka 90 kvadratmeter blir då runt 300 kvadratmeter. Med två mötesrum i stället för ett, samt större utrymme för mäklarna, finns möjligheterna att utöka personalstyrkan ytterligare.

– Vår koordinator Izabelle är snart färdigutbildad mäklare och det innebär att vi blir tre mäklare på plats. Därutöver skulle vi behöva anställa en-två personer inom en snar framtid. Bostadsmarknaden kommer att svänga igen och då gäller det att våga satsa och vara redo, säger Ingela Noresson. 

Text: Kristin Wennerström

Foto: Curt-Robert Lindqvist