Alternativ för alla smaker och plånböcker

Dignande julbord utan att bli ruinerad. På Ica Maxi finns ­alternativen för alla smaker och plånböcker.
– Vi vill ge våra kunder möjlighet till en billigare jul, framhåller butikschef Caroline Forneheim.

En av årets absolut främsta mathögtider står för dörren. Men att fylla julbordet med delikatesser för hela tjocka släkten kan bli en kostsam historia. Något som kan vara nog så stressande mitt i all övrig julrusch, med allt vad det innebär. 

– Men det behöver faktiskt inte bli så dyrt. Med vårt koncept ”billigt, billigare, billigast” ger vi kunderna möjlighet att välja de varor som passar deras smak och plånbok bäst, betonar Caroline Forneheim.

Något som symboliseras tydligt av de tre välfyllda kundvagnarna med samma varor. Men av olika fabrikat – ICA Basic, ICAs egna varor och så kallade A-brands; varumärken från ledande producenter. 

Håll utkik efter markeringen Maxipris. Butikschef Caroline Forneheim framhåller ICA Maxis stora utbud av vardagsvaror med ständigt lågt ordinariepris.

Mycket att välja mellan

Prisskillnaden är nästan dubbelt så stor mellan den billigaste och dyraste kundvagnen. I takt med allt kärvare tider har Caroline Forneheim och hennes kollegor på ICA Maxi noterat att flera efterfrågar de billigare varorna.

– Måste man inte handla ett visst märke och inte är så beroende av förpackningens utseende finns det riktigt bra alternativ. Inte minst när det gäller mat och övriga varor till julbordet, konstaterar hon.

Ytterligare tips för att få ned utgifterna är att hålla koll efter symbolen Maxipris bland en mängd utvalda varor i butiken. Det innebär ett ständigt lågt pris på allt från mejeriprodukter, bröd, pasta och dryck till kött, pålägg, godis och mycket mer.

– Alla varor med markeringen Maxi-pris har det absolut lägsta priset inom hela matvarumarknaden för just dessa produkter. Så på dessa varor behöver man inte fundera på om de är billigare någon annanstans, det är lägsta pris på marknaden, berättar Caroline Forneheim.

Stora fördelar

Hon poängterar det breda sortimentet och den välfyllda butiken som ytterligare en stor fördel för ICA Maxis kunder i jultider.

– Vi har verkligen allt under ett tak. Här finns julblommor och allt övrigt pynt som krävs för ett julfint hem. Vi har även julklappar för hela familjen: från leksaker, kläder och böcker till tv-apparater och husgeråd. Likaså postutlämning för de som har beställt och fått sina julklappar skickade. Dessutom har vi vår egen delikatessdisk, vårt bageri och vår fiskavdelning med massor av goda färskvaror.

Caroline Forneheim framhåller också de goda parkeringsmöjligheterna. Direkt i anslutning till ICA Maxis butik.

– Hos oss kostar det inget att parkera. Man behöver inte heller åka någon annanstans. Vi har helt enkelt allt för julen, säger hon leende.

 

Butiks­kommunikatör Matilda Åkerberg.

Roliga upptåg på sociala medier

ICA Maxi Oskarshamn är aktiva på både Facebook och Instagram. Såväl med tips och goda råd som med en hel del tokiga upptåg.

– Genom att följa våra konton på ­sociala medier håller man sig upp­daterad på vad som händer och är på gång i butiken. Och även lite rolig­heter, förklarar butiks­kommunikatör Matilda Åkerberg.

Hon nämner bland annat den jul­marknad som arrangeras utanför butiken den 3 december klockan 10.00–15.00.

– Då kommer det att finnas en hel del ­utställare och ­försäljare på plats. Vi ­kommer även att ­arrangera julbingo i ­kaféet den 9 december.

Givetvis kommer tomten att ­besöka ICA Maxi under advent. Såväl hans ankomst som övriga ­aktiviteter som riktar sig till framför allt de yngre kunderna kommer att annonseras på sociala medier.

– Sedan gäller det att hålla utkik på både Facebook och Instagram den 13 december. Då kommer personalen att gå det traditionsenliga, men kanske inte lika traditions­fyllda, luciatåget. Det bjuder på en hel del galna inslag som uppskattas av våra följare, berättar Matilda Åkerberg.

Facebook: www.facebook.com/maxi.oskarshamn

Instagram: @icamaxioskarshamn

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist