Busigt och kul när Coop firar jul

På Coop Flanaden vänder en tomtenisse upp och ner på firandet och sätter en finurlig skruv på vår småländska jul. Alla barn får måla på skyltfönstret. Självaste tomten kommer på besök. Och hör och häpna – julskinkan har rymt! 

Julstämningen på Coop Flanaden har infunnit sig på allvar och fortsätter att sprida glädje genom fantastiska erbjudanden under hela december. Därtill har butiken laddat med roliga aktiviteter för både stora och små. 

På andra advent, den 4 december, är det julskyltning i centrum. Det innebär också att den traditionsenliga julskyltningstävlingen, där allmänheten får rösta fram stans snyggaste skyltfönster, är tillbaka. 

– Därför bjuder vi in alla barn till att måla vårt stora skyltfönster fullt med tomtar, stjärnor, granar och annat som hör julen till. När vi gjorde samma sak inför påsken och sommaren blev det riktigt lyckat, så nu kör vi igen. Det ska bli riktigt roligt och förhoppningsvis kan vi vinna tävlingen tillsammans, säger Emmie Jansson förväntansfullt. 

Fritt fram att måla på fönstret, hälsar Emmie Jansson. Den 4 december får alla barn hjälpa till med att smycka skyltfönstret på Coop ­Flanaden med vackra julfärger.

Bjuder på fika

Under julskyltningssöndagen och de två efterföljande söndagarna finns också Coop-anställda på plats på Lilla torg där de bjuder på glögg och pepparkakor. Martin Nikolausson och Tilda Reinholdsson har bunkrat upp ordentligt i butiken och kan själva inte låta bli att provsmaka. 

– Finns det någon bättre kombination? undrar de glatt. 

Tredje advent, den 11 december, kommer självaste jultomten till Coop Flanaden och tar emot barnens önskelistor. Och alla föräldrar får chansen att ta en bild på sina små i tomtens knä. 

En redig småländsk jul på Coop ­Flanaden. Butikschef Kalle Josefsson har dukat upp med delikatesser från trakten.

Redig småländsk jul

Det här året gör Coop Flanaden det extra lätt för kunderna att fira en redig småländsk jul med lokala delikatesser på julbordet. I butiken frontas det med närproducerad julmust, glögg, prinskorv, köttbullar och mycket annat. 

– Vi lyfter gärna fram alla duktiga producenter som finns i trakten. Och visst blir det godare när man vet att maten är från Småland, framhåller butikschef Kalle Josefsson. 

Finalen på julens aktiviteter utspelar sig på färskvaruavdelningen. Julskinkan har rymt från kyldisken och vid tre tillfällen den 16 december blir det full jakt i butiken. 

– De som hjälper oss att hitta den får med sig en julskinka hem tillsammans med en extra belöning i form av en julkorg fylld med delikatesser, hälsar Majken Utterström och Pontus Wikberg. 

Text: Jonas Axelsson

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Glögg och pepparkakor ger den rätta jul­känslan. Andra, tredje och fjärde advent är det bjudning på Lilla torget, tipsar Tilda Reinholdsson och Martin ­Nikolausson.

Coop Flanadens julaktiviteter

Måla skyltfönstret! 4/12 kl 11–15 

Alla barn är välkomna att hjälpa till att måla och pynta det stora skyltfönstret som vetter ut mot parkeringen. 

Julskinkan har rymt! 16/12 kl 10, 12 & 14 

Vid tre tillfällen under dagen gäller det att leta rätt på julskinkan som gömmer sig i butiken. Vinnarna går hem med julskinkan och en julkorg fylld med delikatesser. 

Glögg- och pepparkaksbjudning!

4/12, 11/12 & 18/12 

Coop Flanaden bjuder på glögg och peppar­kakor på Lilla torget. 

Tomten kommer på besök! 11/12 kl 13–15

Självaste jultomten kommer på besök och tar emot barnens önskelistor.