Drömgänget återförenas

Tillbaka på hemmaplan. 35-åringen Frida Olsson från Kristineberg har återvänt från huvudstaden för nästa steg i karriären – försäljningschef på ICA KåBe Hallen.
– Det känns så kul att få jobba med Therese och Johan igen. Vi är verkligen ett dream team.

Frida Olsson har jobbat hela sitt yrkesverksamma liv på ICA. Det är helt enkelt där hon hör hemma.

– Jag älskar ICA. Det bara är så. Det bästa jag vet är att inspirera kunder till vardag och fest. Nu ska jag jobba på en ICA Nära-butik för första gången och jag vill lära mig allt, säger hon.

Det var den 2 januari i år som Frida började tjänsten på ICA KåBe Hallen i Kristineberg, efter att Monica Björkman gått i pension. En tjänst som inte kunde komma bättre tidsmässigt.

– Jag och min sambo Erik ville flytta hemåt igen, efter åtta år i Stockholm. Vi har tre barn nu och började sakna närheten till våra familjer i Oskarshamn och Mönsterås. Jag har haft ögonen på KåBe Hallen ända sedan Therese tog över butiken och visat mitt intresse ifall det skulle dyka upp någon tjänst.

Oskarshamnaren Frida Olsson har nyligen flyttat hem igen efter åtta år i Stockholm.

Många skratt

Therese Ragnar och Frida Olsson har nämligen jobbat tillsammans på samma avdelning på ICA Maxi i Oskarshamn under fem års tid. Då var även Johan Ekström där, som sedan en längre tid tillbaka arbetar på just ICA KåBe Hallen.

– Det känns så kul att få jobba med Therese och Johan igen. Vi är verkligen ett dream team. De är båda otroligt kompetenta och även fantastiska människor. Vi delade många skratt och härliga minnen tillsammans på Maxi, säger Frida och får medhåll från Therese:

– Tänk att vi blir samma glada gäng som förr! Vi är väldigt drivna alla tre och tycker om att prova nya saker. Det kändes självklart att anställa Frida när chansen dök upp. Hon blir ett jättebra tillskott till vår redan starka personalgrupp, säger Therese.

– Frida är en väldigt glad person som älskar att gå till jobbet varje dag och har massor med idéer om hur vi kan utvecklas. Det tackar man inte nej till!

Barndomsminnen

Frida kommer ursprungligen från just Kristineberg och handlade på KåBe Hallen som barn, vilket gör det extra roligt att vara tillbaka på hemmaplan.

– Kristineberg ligger mig varmt om hjärtat. Min son Donatello börjar förskoleklass på Kristinebergsskolan nu till hösten, samma skola som jag gick på. Det känns verkligen jätte-spännande att vara tillbaka, säger hon.

Text: Kristin Wennerström

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Frida Olsson

Ålder: 35 år

Bor: Kristineberg, Oskarshamn

Familj: Sambon Erik och barnen Donatello, 6 år, Mimmi-Lo, 4,5 år och Montell, 2,5 år

Gör: Jobbar som försäljningschef på ICA KåBe Hallen i Kristineberg

Fritidsintressen: Umgås med familjen, ­träning i form av spinning och löpning