Naturskön tipspromenad

Varje söndagsförmiddag under vinterhalvåret går hundratals oskarshamnare SOK Viljans kombinerade tips- och bingopromenad vid klubbstugan norr om Döderhult.
– Det är en riktigt härlig naturupplevelse i skogen.

Britt-Marie Carlsson i SOK Viljans servicekommitté är en av många som engagerar sig ideellt för att de populära tipspromenaderna ska bli verklighet.

– Jag har sprungit orientering hela mitt liv, min man och mina barn också. Vi är en riktig orienteringsfamilj. Att ställa upp för föreningen är ett sätt att ge tillbaka för den gemenskap vi har fått uppleva genom åren, säger hon och nämner att fler engagerade behövs. 

För alla

SOK Viljans tipspromenader med bingo lockar folk i alla åldrar. Vissa tar med familjen, andra tar med kompisarna eller hunden. Oavsett är det en aktivitet som passar de flesta. Varannan söndag är slingan även barnvagnsvänlig.

– Då är skogsstigen bredare så att barnvagnar verkligen kommer fram, under förutsättning att det inte kommer för mycket snö. Men då försöker vi lösa det på annat sätt, säger Britt-Marie Carlsson.

Det finns två slingor, en som är fyra-fem kilometer lång och en slinga som är en kilometer lång. Båda utgår från klubbstugan och är på väl snitslade skogsstigar. 

– Många vågar i normala fall inte ge sig ut i skogen för att de är rädda för att gå vilse, men det behöver man inte vara rädd för här, säger Britt-Marie Carlsson. 

Hembakat fika

Efter tipspromenaden väljer många att fika inne i klubbstugan, där det finns ett stort utbud av hembakat till försäljning. Serveringen är öppen klockan 09.00–13.00.   

– Kom och var med du också! Det är en riktigt härlig naturupplevelse i skogen att gå tipspromenaden och perfekt att värma sig i klubbstugan efteråt. Vi har grillplatser så det finns även möjlighet att ta med och grilla korv, tipsar Britt-Marie Carlsson. 

En tipstalong kostar 20 kronor och en bingotalong kostar 10 kronor. Tre presentkort och kaffepaket lottas ut bland samtliga deltagare. Läs mer på www.sokviljan.se.

Text: Kristin Wennerström

 

Tipspromenader med SOK Viljan

• 5 februari klockan 09.00–11.30 

• 12 februari klockan 09.00–11.30 ­(barnvagnsvänlig)

• 19 februari klockan 09.00–11.30 

• 26 februari klockan 09.00–11.30 ­(barnvagnsvänlig)

• 5 mars klockan 09.00–11.30 

• 12 mars klockan 09.00–11.30 ­(barnvagnsvänlig)

• 19 mars klockan 09.00–11.30