PR-hjälp med stil och finess

Jordnära projekt i småländska myllan och effektiva strategier i Londons politiska toppskikt. Med lika delar spets och bredd bistår Helen Rennie-Smith med kommunikations- och PR-tjänster åt små och medelstora företag. 

Skräddarsydda kommunikationslösningar är Helen Rennie-Smiths signum. Från hemmet i Bråbo driver hon Rennie-Smith Consultants AB tillsammans med maken Christopher, som erbjuder konsulttjänster i patentbranschen inom ramen för samma företag. 

Helens idé om att bli sin egen chef föddes i en förort till London för snart tio år sedan. Hon jobbade då på en PR-byrå i city med lång pendlingsväg varje morgon och kväll. 

– Samtidigt hade jag byggt upp ett bra nätverk av kontakter både i Storbritannien och i Sverige. Så jag tänkte ”jag testar” och sa upp mig, berättar Helen Rennie-Smith. 

Från sitt nya hemmakontor fick Helen en flygande start på företaget. Uppdragen kom in på löpande band tills Brexit och pandemin satte allt i gungning. 

– När det blev lockdown i London tog vi katten och bilen och körde mot Sverige. Jag har spenderat en stor del av min uppväxt i Bråbo och vi älskar den här platsen. Att kunna jobba härifrån känns fantastiskt och det är en stor kontrast jämfört med London och München där vi tidigare bott, konstaterar Helen.

Lång erfarenhet

Med erfarenhet från en lång rad branscher och områden, allt från kulturevenemang och barnmode till politiska kampanjer, lanserar nu Helen Rennie-Smith en särskild satsning på kunder i Kalmar län. 

– Jag vänder mig framför allt till företag och organisationer som inte har budget för en egen kommunikationsavdelning. Alternativt kan jag fungera som ett stöd till anställda som behöver extern hjälp i särskilda frågor, till exempel långsiktiga strategier eller en satsning på sociala medier. 

Just nu tar Helen emot intresseanmälningar för de workshops som hon kommer att hålla i Oskarshamn och Västervik under våren i syfte att kickstarta arbetet med kommunikationsstrategier för företagare i regionen. 

Text & Foto: Jonas Axelsson

 

Helen Rennie-Smith

Ålder: 59

Bor: Stora Bråbo

Gör: Driver företaget Rennie-Smith ­Consultants och är ordförande i Bråbygdens intresseförening

Familj: Maken Christopher, katten Chandon, sex utflugna barn och bonusbarn

Fritidsintressen: Trädgårdsskötsel, ­matlagning och Bråbygdens intresseförening