Ny hyllning för framtida IKO-stordåd

En medryckande låt med en refräng som ska få taket på Be-Ge Hockey Center att lyfta. Janne Stahre och hans Tramps & Poets har, tillsammans med Blue Front Support på körer, spelat in en helt ny hyllningslåt för att mana till ytterligare fullträffar på isen.

När ”Oskarshamn/Tillsammans för alltid” lanserades 2019 var målsättningen att hylla hela Oskarshamn. En förhoppning som uppfylldes med råge. Med den nya låten ”Vi jobbar hårt!” är syftet tydligare och användningsområdet ännu mera uppenbart.

– Supporterklubben Blue Front Support och deras hejarklack betyder otroligt mycket för IK Oskarshamns framgångar. De är riktiga vardagshjältar och det här är en låt som ska öka interaktionen mellan supportrarna och klubben, förklarar Janne Stahre.

Även om planerna på en ny, och direkt riktad, hyllning till IK Oskarshamn började gro i takt med att Tillsammans-refrängen letade sig in i så gott som alla oskarshamnares huvud, var det bara någon vecka innan jul förra året som allt sjösattes.

– Jag gjorde låten i somras. Men det var först i mitten av december som jag åkte ner till Oskarshamn och spelade in den med Tramps & Poets. Några dagar senare presenterade jag den för Blue Fronts ordförande Jonas Forsberg och ytterligare ett par medlemmar, berättar Janne.

Fullt ställ i 491 Studios. Ljudtekniker Erik Nilsson spelar upp kvällens tagning med Tramps & Poets och Blue Front Support för Johan och Vera Andersson, Jonas Jonasson, Astrid, Fritiof och Hein Diegelmann, Joachim Johansson, Janne Stahre, Siv Mikaelsson, Stefan Cederstam och Carl Ackling.

Fastnade direkt

En av dessa medlemmar var supporterprofilen Per Sandberg.

– Den fastnade direkt. Jag gick och nynnande på låten hela kvällen efter att ha hört den en gång genom ett par små datorhögtalare, framhåller han lyriskt.

Några dagar senare samlades ett 20-tal välljudande Blue Front-supportrar i 491 Studios för att, under tekniker Erik Nilssons ledning och Janne Stahres dirigentpinne, sätta körsång till refräng och stick. Trots att låten var helt ny för i stort sett alla var det omedelbar succé.

– Det kommer att bli ett galet tryck i hallen med den här låten. Den känns fantastiskt bra med otroliga möjligheter, konstaterar Carl Ackling som mixar och sköter ljudet i ishallen.

Ordförande Jonas Forsberg är också mycket positiv till samarbetet med Stahre och Tramps & Poets kring den nya IK-låten. En låt och satsning som ligger helt rätt i tiden.

– Vi passerade nyligen en mil-stolpe med över 400 medlemmar i Blue Front Support. Samtidigt som vi växer stadigt vill vi även bli ännu bättre på att stötta IK på såväl hemmaplan som bortais. Den nya låten kommer att hjälpa oss ytterligare på traven, säger han.

Hyllningar

I likhet med de tidigare låtar som släppts av Tramps & Poets innehåller ”Vi jobbar hårt!” en mängd Stahre-betraktelser. I texten hyllas såväl bortgångna IK-hjältar som ytterst levande och vitala profiler och spelare. Likaså en helt oförställd kärleksförklaring till Oskarshamn.

– Det kan tyckas vara stora ord. Men ishockeyn har verkligen blivit något av ett DNA för hela stan, betonar Janne och berättar hur han har varit med under hela resan från uterinken där hans mamma sålde korv och han själv jagade puckar som slogs över sargen till dagens SHL-framgångar.

”Vi jobbar hårt!” släpps på Spotify den 8 februari och Janne Stahres förhoppningar är att den ska nå minst lika många hängivna lyssnare som ”Oskarshamn/Tillsammans för alltid” och användas flitigt av Blue Front Support.

– Drömmen vore ju om den användes som inmarschlåt på IKs hemmamatcher, säger han och Jonas Forsberg nickar instämmande.

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

LYSSNA PÅ LÅTEN HÄR!

 

”Vi jobbar hårt!”

Oskarshamn – Ett öppet hav

Man kan lämna eller stanna kvar

Men hur det än var

finns ett hjärta alltid kvar

Ref

Vi jobbar Hårt, Hårt, Hårt, Hårt, Hårt!

Vi är Blue Front Support 

Många Gudar vill rädda världen 

men Patrik Karlkvist slår in returen

När vi tittar där till vänster

så ser vi den Blåa Muren.

Vi är överallt 

även när det blåser kallt

Vi bygger Sand 

till berg!

Ref

När IK har räddat Staden 

och Blue Front står staty på Flanaden

Vi går ut och ner till vänster

Skunten leder paraden

Vi är överallt (Och sen)

Vi gör Lilla Torget igen!

Tåget stannar ej för Oskarshamn!

Ref

Aldrig skall Vi glömma 

De som aldrig fick vara med

Lasse Loman vakar och

tittar och ler

Stick a la Blue Front Support

å å å Oskarshamn

å å å Oskarshamn 

å å å Oskarshamn (många gånger)

Outro

Älskar, Älskar 

Älskar Oskarshamn

Älskar, Älskar

Älskar Oskarshamn

Ref