Duo satsar framåt på flera fronter

Nybyggda lokaler med verkstad, tvätthall och personalutrymmen. LB Begagnade Lastbilar investerar mångmiljonbelopp och ­befäster Oskarshamn som bas för verksamheten. 

Byggnaden på 360 kvadratmeter står som grundsten för en ny epok i LB Begagnade Lastbilars historia. Ett företag som just nu präglas av optimism och tillförsikt. 

– Vi tror på vår verksamhet och på Oskarshamn, därför väljer vi att satsa här och nu. Att sitta hemma och klaga leder ingenvart. Man måste ut och åka för att komma någonstans, konstaterar delägaren Jan Björk med instämmande nickar från kompanjonen Torgny Lindqvist. 

Tvätthallen är toppmodern med bland annat hetvattentvätt och oljeavskiljare.

Alla sorters fordon

Namnet skvallrar om att lastbilar är specialiteten, men Torgny Lindqvist betonar att företaget handlar med alla sorters fordon. 

– Det kan vara allt från grävmaskiner till truckar eller vanliga personbilar. Vi hämtar och levererar över hela Sverige och har nära samarbeten med flera stora lastbilsåterförsäljare och åkerier, berättar han. 

Tvätthallen i den nya byggnaden är av modernaste snitt med hetvattentvätt och oljeavskiljare. Den kommer i första hand att nyttjas av det egna företaget, men även hyresgäster har tillgång (se separat artikel). 

Metallskrot

I verkstadsdelen kommer det inom kort att bedrivas handel med metallskrot. Näst på inköpslistan står investeringar i både vågar och verktyg. 

– När vi har fått snurr på den biten kan det bli aktuellt med nyanställningar.

Storsatsningen har blivit verklighet med hjälp av lokala entreprenörer och företagsduon hyllar även stödet som de fått från Oskarshamns kommun. 

– Tjänstemännen på samhällsbyggnadskontoret har varit tillmötesgående och hjälpt oss mycket. Jag har verkat många år i Oskarshamn, bland annat i fastighetsbranschen, och känner att här finns en särskild framåtanda. Vi har många duktiga företag och jag hoppas att den senaste tidens uppsving för det lokala håller i sig, framhåller Jan Björk. 

 

Storslagna planer. Strax intill LB Begagnade Lastbilars nybygge uppförs en drygt 600 kvadratmeter stor byggnad som kommer att innehålla lokaler för uthyrning.

Smarta lokaler för uthyrning 

Mer än bara handel med fordon. Med inflyttning redan i höst erbjuder ägarna till
LB Begagnade Lastbilar hyreslokaler i en helt nybyggd hall på Applerumsvägen.  

Snart efter att den egna byggnaden på området stod klar var Jan Björk och Torgny Lindqvist i gång med ett nytt projekt. Den här gången gäller det industrilokaler för uthyrning. 

– Det blir sex fack på 90 kvadratmeter och ett på 108. Men konstruktionen tillåter att mellanväggarna plockas bort, så det går lika bra för en hyresgäst att disponera exempelvis tre fack på rad, eller hela byggnaden för den delen. Därmed blir möjligheterna närmast oändliga, förklarar Jan Björk. 

Hög standard

De båda byggherrarna har inte snålat när det gäller standarden. Varje fack är utrustat med vatten, avlopp, toalett och stabil fiberuppkoppling. Ett centralt värmesystem värmer upp utrymmena och med 4,5  meter  höga portar går det utmärkt att köra in med lastbil eller andra större fordon.

– Vi har sett till att bygga lokalerna som vi själva skulle velat ha dem och hoppas kunna locka till oss hyresgäster genom att erbjuda det lilla extra, berättar Torgny Lindqvist. 

Först till kvarn

Byggnationen kommer att pågå hela våren och sommaren för att hallen ska vara färdig för inflyttning till hösten. Redan nu går det att teckna upp sig för en lokal och det lönar sig att vara tidigt ute. 

– Bygget har precis börjat, så de första som bokar har chansen att sätta en extra personlig prägel på  sina utrymmen, konstaterar Jan  Björk. 

Text: Jonas Axelsson

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

LB Begagnade Lastbilar AB

Köper, byter och säljer begagnade lastbilar, entreprenadmaskiner, personbilar med mera över hela Sverige. Grundades 2014 och har tre anställda. Verkar i nybyggda lokaler på ­Applerumsvägen 4 i Oskarshamn. LB i företags­namnet står för Lindqvist Björk.