Oslagbar lyx på hemmaplan

Avkoppling och lyx i vardagen. Utan flera timmar i bil. Många ­oskarshamnare har upptäckt fördelarna med att hemestra. I nya Hotel Corallens Spa & Relax finns allt du kan önska dig – något som Stadsmagasinets testpanel förstås måste prova. Det visade sig ge mersmak för samtliga!  

Med en magnifik utsikt över Östersjön och Blå Jungfrun lockar Best Western Hotel Corallen många, både långväga ifrån och lokalt. 

– Vi slår rekord på rekord i antalet gäster och det är förstås jätteroligt. Vissa kommer hit bara för maten, andra vill relaxa över dagen eller kombinera relax med en hotellövernattning. Under pandemin började många oskarshamnare hemestra och vi ser att de kommer tillbaka, säger hotellchefen Sofia Ekh.

Stor renovering

En bidragande faktor var den stora renoveringen av Corallens Spa & Relax år 2021, där en inomhusjacuzzi och en bastu med panoramaglas mot havet byggdes till. Den innebar att det nu finns fyra olika sorters bastu och tre pooler, varav två uppvärmda, i relaxen. 

– Eftersom relaxen alltid ingår i rumspriset, är det många som väljer att lyxa till det på hemmaplan med en övernattning hos oss, i stället för att lägga både pengar och tid på att åka långt bort. Tänk så skönt att bara ha några minuter hem sedan, säger Sofia Ekh.

Även restaurangen och uteterassen har renoverats och blivit större. År 2022 utökades antalet sittplatser till runt 80 stycken och restaurangen serverar både bistromeny och á la carte-meny alla dagar i veckan. Frukosten är även den populär och har ett stort utbud av kallt och varmt.

– Vi har något för alla. Barnfamiljer, par, kompisgäng – alla är välkomna på Hotel Corallen. Vissa rum är även handikappanpassade eller hundvänliga, berättar Sofia Ekh och nämner att rumspriserna startar på 995 kronor.

Läs gärna Stadsmagasinets test här intill, där vi utvärderar relaxen, lyxkänslan, frukosten, rummen och helhetsupplevelsen!

Text: Kristin Wennerström

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Klicka och läs testet!

Klicka och läs testet!