Rolig ridning för de yngsta

Intresset för att rida på Oskarshamns ridklubb är stort, inte minst bland de yngre barnen. Förutom ridlekis och knatteridning, fortsätter klubben med sin satsning på sagoritter. 

Det är fortfarande så att vi har barn på kö för att delta på vårt ridlekis. Därför är knatteridning ett bra alternativ för barn i åldern 3–6 år, tipsar verksamhetschefen Madeleine Dunsäter. 

Knatteridning är en slags prova på-ridning ett tillfälle i månaden, där fem barn åt gången får rida varsin häst i cirka 20 minuter. Totalt är det 15 barn som får rida samma eftermiddag. Hästen leds av en person från ungdomssektionen och föräldern kan gå bredvid och hålla barnets hand om det behövs. 

– Vi har haft knatteridning i många, många år och det är väldigt populärt. Det blir en slags miniridlektion med balansövningar, slalom och prova på att trava. Knatteridningen kostar 150 kronor och bokas via bokningssystemet TimeCenter på vår hemsida, säger Madeleine Dunsäter och lägger till att knatteridningen är den sista söndagen varje månad ända fram till sommaren. 

Sagoritt

En nyhet för i år är att det blir en så kallad sagoritt till påsk. Närmare bestämt den 16 april klockan 16.00. 

– Barnen rider utomhus och får samtidigt vara med om ett äventyr. I  julas hade vi en sagoritt där barnen flög flygplan till olika länder och fick gå in i djungeln. Det var väldigt uppskattat och denna gång blir det ett påsktema med bland annat äggjakt och påsk-harar.

Käpphästhoppning

Det blir även andra former av aktiviteter framöver, exempelvis käpphästhoppning inne i ridhuset den 2 april. Håll utkik på www.oskarshamnsrk.se för mer information. 

Text: Kristin Wennerström

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Knatteridning

Ett tillfälle då de allra yngsta barnen får chans att prova på ridning. 

Plats: Oskarshamns ridklubb. 

Rekommenderad ålder: 3–6 år. 

Kostnad: 150 kronor per tillfälle som swishas i samband med anmälan. 

Kommande tillfällen: 25 mars, 29 april, 27 maj. 

Knatteridningen börjar klockan 16.00 med första gruppen och fortsätter därefter med en ny grupp varje halvtimme.