Succén blir återkommande

Musikaliska möten med mersmak. Light of Day Oskarshamn bjöd både på en helkväll med ­musik och drygt 50 000 kronor till forskningen i kampen mot ­Parkinson’s, ALS och PSP.

Initiativtagare Thomas Högklint är mer än nöjd över gensvaret på premiärupplagan av Light of Day Oskarshamn, som han arrangerade tillsammans med Christian Åberg och Roger Nilsson genom Park 57 i början av december. Den musikaliska helkvällen innehöll såväl en rad internationella som lokala och regionala artister där alla intäkter oavkortat gick till den globala forskningen mot Parkinson’s, ALS och PSP.

– Det resulterade i hela 53 000 kronor och en helt fantastisk kväll på alla sätt, förklarar Thomas Högklint och betonar att alla involverade – från artister och medarbetare till publik och sponsorer – ska ha en stor eloge för sin medverkan.

Tre kontinenter

Light of Day Foundation är en internationell organisation som startade i slutet av 1990-talet och sedan dess vuxit till drygt 70 shower årligen i 13 länder på tre kontinenter – Nordamerika, Australien och Europa. Insamlingen har hittills resulterat i 65 miljoner kronor.

– Oskarshamn var ett helt nytt stopp på förra årets turné och det blev succé. De gästande artisterna hade bara lovord och vill komma tillbaka i år igen. Vi har börjat titta på hur vi ska göra detta till ett återkommande evenemang.

Thomas Högklint är en av initiativtagarna till Light of Day Oskarshamn och han uppträdde själv under kvällen, som ska bli ett återkommande musikaliskt evenemang för en god sak.

Återvänder

Redan i sommar kommer troligen den drivande Light of Day-artisten Joe D’Urso att göra ett oskarshamnstopp på sin Europaturné.

– Vi har fått väldigt bra kontakt och det bådar gott för framtida fortsättning, konstaterar Thomas Högklint som – förutom insamlingen – ser många positiva effekter av att skapa musikaliska möten.

– Det bidrar även till gemenskap i dessa polariserade tider, säger han.

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Philip Rosén