Upplagt för ny skrattfest

Sång, musik och dans. Men framför allt en stor dos humor och glädje. Oskarshamnsrevyn är ­tillbaka med den nyskrivna föreställningen ”På tapeten” som har premiär på Forum den 3 mars. 

Hela poängen är att bjuda publiken på en rolig kväll, säger Evalott Harrysson, som är en av artisterna på scen. Hon har varit med sedan starten 2017 och är superladdad inför årets revy som blir den femte i ordningen. 

– Var och en i gänget lägger ner ett jättejobb på kvällar och helger för att showen ska bli så bra som möjligt. Alla är glada amatörer som har lärt sig jättemycket på vägen: improvisera, sjunga och skådespela. Vi gör detta helhjärtat och jag tror att det syns när vi står där på scenen. 

Oskarshamnsrevyn är en ideell förening bestående av ett 20-tal personer på och bakom scenen. Till årets revy har föreningen tagit in proffshjälp i form av regissören Mats Sandelius, som har medverkat i ett hundratal produktioner runt om i landet inom revy, komedi, musikal och drama.

– Vi är noga med att det ska vara klass på grejerna. Allt från kläder till musik och filmerna som spelas i bakgrunden. Och just regi är en sådan sak där någon med kunskap och erfarenhet kan lyfta hela revyn till en högre nivå, konstaterar Krister Wallman som producerar tillsammans med Joacim Andersson.

Hög igenkänning

De påbörjade manusarbetet redan i höstas, men är noga med att hålla sig uppdaterade in i det sista för att kunna krydda föreställningen med aktuella händelser från exempelvis den lokala politiken. 

– Det ska vara hög igenkänning och vi skojar gärna friskt om offentliga personer, men det får inte bli elakt. Jag tror att vi alla är överens om att det behövs lite roligt i dessa tider, vi behöver kunna skratta tillsammans, säger Krister Wallman. 

Målet är nu att fylla Forums 370 platser sex gånger om. Och den som vill göra sitt revybesök till en helkväll kan göra det genom att boka en särskild biljett med tillhörande asiatisk buffé. Det går även att förbeställa dryck till pausen. 

När det gäller biljettläget har Evalott Harrysson ett gott råd till alla som är intresserade av att gå. 

– Tveka inte, bara köp! Vänta inte på att någon ska säga att det är bra – tjusningen med revy är ju att det finns något för alla. Försäljningen rullar på ordentligt nu och det här vill ingen missa.

Text: Jonas Axelsson

Foto: Christer Tille

 

Så här spelas revyn

Fredag 3 mars kl 19

Lördag 4 mars kl 19

Söndag 5 mars kl 15

Onsdag 8 mars kl 19

Fredag 10 mars kl 19

Lördag 11 mars kl 19

Plats: Forum, Oskarshamn

 

Gänget bakom Oskarshamnsrevyn

Jenny-Ann Krantz, Peter Kvarnmyr, ­Krister ­Wallman, Mariette Tonentschuk, Jan ­Hardebrant, Joakim Andersson, Josefine Hamnede, Ulf Johansson, Evalott ­Harrysson, Jeanette Erlandsson, Marina Freij, Eva ­Hardebrant, och Arne Nilsson.

Regi: Mats Sandelius