Nya smaker på Pastaköket

Utökade öppettider och ny meny med både pasta och grillat kött. 35-åriga Jehat Doski tog över driften av Pastaköket i februari.
– Jag har faktiskt planer på att starta en kedja av Pastaköket, säger han.

Efter runt två år på Scania längtade Jehat Doski tillbaka till restaurangvärlden. I synnerhet till Pastaköket på Kolmilevägen 8, där han jobbade tidigare.

– Industri kändes inte rätt för mig. Jag har jobbat i restaurang nästan hela mitt liv och det är här jag hör hemma. Pastaköket har ett väldigt trevligt koncept, med snabb och god mat. När chansen kom att hyra restaurangen och ta över driften kändes det självklart, säger han.

Utökade öppettider

Redan efter en månad utökar han öppettiderna till 10.30–17.00 och den omtyckta grillen startas igen, med kebab, kyckling, gyros och cevapi, en bosnisk rätt med kryddigt kött i ett slags pitabröd. 

– Grillen var väldigt uppskattad när jag jobbade här tidigare. Det blir alltifrån gyrossallad till kebabrulle. Cevapin var särskilt omtyckt och på kundernas önskemål kommer det tillbaka, säger Jehat Doski. 

Pasta är Pastakökets signum, men nu utökas menyn med kött från grillen.

Populär

Pastaköket är en populär restaurang på industriområdet i södra delen av Oskarshamn och många tycker att det både är enkelt och smidigt att hämta lunchen här. Ofta tar köpet under en minut. 

– Jag har faktiskt planer på att starta en kedja av Pastaköket. Flera kunder från Västervik vill att vi öppnar en restaurang där. Det skulle även passa med Pastaköket i Kalmar. Möjligheterna är många, säger han.

– Men nu fokuserar jag på Oskarshamn och det känns riktigt bra att vara tillbaka. Lite stressigt, men det är så det ska vara, lägger han till med ett leende.

Text & Foto: Kristin Wennerström