En sammanslagning som blir att räkna med

Trygghet, bredd och styrka. De gemensamma nämnarna är många. När framgångsfaktorerna upphöjs till två, blir summan större än delarna i Bravidas förvärv av LR-installation. 

Nyligen skrevs ett nytt kapitel i historien om LR-­installation. Det anrika företaget, som varit verksamt i östra Småland och Blekinge sedan tidigt 1900-tal, är numera en del av Bravida, en ledande leverantör av el, VS, ventilation och andra tekniska funktioner i fastigheter. Lokalt innebär det att kontoren i Oskarshamn och Mönsterås stöps om i nya färger, men i övrigt fortsätter verksamheten som vanligt, intygar Jimmy Wennerström som är avdelningschef för elsidan på Bravida. 

– Man ändrar inte i ett vinnande koncept helt enkelt. Det är samma duktiga medarbetare som kommer att utföra arbetet och kunderna kommer att känna igen sig. Vi har följt LR-­installations resa med stort intresse och det är ingen slump att Bravida bestämde sig för att göra det här ­förvärvet, säger han. 

De båda bolagen som nu samlas under Bravidas flagg har flyttat ihop i LR-installations lokaler på Väderumsvägen 5. Här finns även den butik som säljer VS-artiklar till både privatpersoner och företag. Sammanslagningen gör att personalstyrkan fyrfaldigas och uppgår till närmare 60 personer i Oskarshamn. 

– Vi blir ännu starkare, störst i stan, på servicesidan och kompletteras på ett mycket bra sätt av LR-installations erfarenhet inom el, värme och sanitet. När det gäller områden vi inte har lokalt, till exempel automation, hämtar vi kompetens från Bravidas när­liggande kontor. Det är styrkan i att vara en del av en stor organisation och gör oss till en trygg samarbetspartner inom såväl nybyggnation som ­renovering och underhåll, konstaterar Jimmy ­Wennerström. 

Imponerande bredd

Efter förvärvet av LR-installation, med sina 180 anställda och en omsättning på cirka 300 miljoner kronor, är det framför allt bredden som imponerar. En större arbetsstyrka och förstärkt ledning ger Bravida kapacitet att åta sig större jobb, samtidigt som servicenivån gentemot privatpersoner som behöver hjälp med exempelvis laddbox eller larminstallation är lika hög som tidigare. 

Lång meny

Lars-Åke Nilsson är en långvarig LR-medarbetare som nu innehar rollen som servicechef på VS-sidan. Han framhåller även sprinklersystem, portservice och värmepumpar på Bravidas långa meny över tjänster. 

– Viktigt är också att ingen jobb­förfrågan är för liten eller stor. Nu när vi har arbetat ett tag tillsammans har det verkligen gått upp för oss vilken win-win-situation detta har blivit för både bolaget och ­kunderna, säger han och får medhåll av Jimmy Wennerström:

– Det värdefulla arvet och kulturen från LR-installation har förvaltats på bästa sätt. Bravida består av samma kunniga medarbetare som ger smidig service och som nu också är snäppet vassare på allt. 

Text: Jonas Axelsson

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Heltäckande partner

Bravida är en heltäckande teknik­partner med verksamhet inom ett flertal områden: el, värme och ­sanitet, ventilation, säkerhet, ­sprinkler, kyla, kraft och teknisk fastighetsdrift. 2022 firade bolaget 100-års­jubileum och är i dag Nordens ledande service- och installations­företag. Lokalkontor finns i Oskarshamn (0491-78 41 80, 0491-78 41 90) och Mönsterås (0499-75 38 10).  

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.