Drömmen blir sann för nybliven mäklare

Driven, ödmjuk och målinriktad. När Mäklarhusets Izabelle Johansson har siktet inställt på något – då genomförs det. Efter dubbla heltider med jobb och plugg, kan hon numera titulera sig fastighetsmäklare.

– Äntligen får jag axla drömrollen!

Izabelle Johansson har de senaste fyra åren arbetat som mäklar­assistent. Ett mycket omväxlande jobb där hon tagit hand om det administrativa i mäklarnas bostadsaffärer. Nu väntar nya tider, eftersom hon i mars avslutade sina studier med toppbetyg och blev registrerad som fastighetsmäklare.

– När jag fick betyget på den sista tentan brast jag ut i tårar, det var en helt obeskrivlig känsla att gå i mål. Nu har jag äntligen tagit steget till att bli mäklare. Jag har både kämpat och längtat, berättar 26-åringen, som arbetat på heltid samtidigt som hon studerat på 125 procent. 

Målmedveten

Förutom en stabil grund efter att ha jobbat som mäklarassistent så länge, är Izabelles målmedvetenhet något som hon har stor nytta av i rollen som fastighetsmäklare. Särskilt just nu, när priserna på bostäder gått ner till viss del sedan toppen under pandemin. 

– Vissa kanske bara skulle se ­hinder, men jag ser bara möjlig­heter. På Mäklarhuset sätter vi målen tillsammans med kunderna, för att nå det allra bästa resultatet för affären. Vi har ett gemensamt mål att sträva efter och jobba för. Det gäller bara att vara kreativ och driven. Allt säljs, det tar bara lite längre tid än förut, förklarar hon.

Tillsammans med mäklarna ­Ingela Noresson och Jonas Johansson samt nyanställda ­mäklarassistenten ­Veronica Engström, erbjuds en stark mäklar­tjänst där alla stöttar ­varandra. Ingela startade Mäklar­huset i Oskarshamn för två år sedan och har sedan dess tagit stora marknads­andelar lokalt. Mycket tack vare den familjära stämningen och det person­liga engagemanget mäklarna ­förmedlar. 

– Vi är som en liten familj här. Jag är både stolt och imponerad över att Izabelle lyckats kombinera studier och arbete, och nu gått i mål. Att vi blivit ytterligare en mäklare på kontoret är precis vad som behövs framöver, säger Ingela. 

Lokal kännedom

Förutom målmedvetenheten har ­Izabelle en annan stor fördel som ­mäklare. Hon är född och uppvuxen i Oskarshamn. Det innebär en ­mycket god lokal kännedom och ett stort kontaktnät. En kul grej är att hon själv letar efter det perfekta huset att flytta till, tillsammans med sin fästman Henrik.

– Jag är uppvuxen i Kolberga och längtar efter att bo i hus igen. Just nu hyr vi en sekelskiftslägenhet på Norra Fabriksgatan och kan knappt vänta på att köpa vårt alldeles egna boende. Ett enkelt och lättskött hus med en fin trädgård är drömmen, säger hon.

Stark kärlek

Hon och Henrik träffades på nyårsafton 2011. Det var kärlek vid första ögonkastet. En kärlek som brinner minst lika starkt i dag – elva år senare.

– Det är otroligt skönt att ha en så trygg person hemmavid, en riktig stötte­pelare. Att jobba i mäklarbranschen är tufft. Tillgänglighet är A och O i yrket, vilket också Henrik förstår, säger Izabelle och fortsätter:

– Samtidigt ser jag så mycket fram emot livet som fastighetsmäklare, att ha säljuppdrag på egen hand. Det har jag drömt om så länge!

Text: Kristin Wennerström

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Izabelle Johansson

Ålder: 26 år

Bor: I en hyresrätt på Norra ­Fabriksgatan, men letar hus

Familj: Fästmannen Henrik och katterna Sally och Molly

Jobbar som: Fastighetsmäklare på Mäklarhuset

Fritidsintressen: Umgås med familjen, koppla av och resa

 

Det visste du inte om Izabelle:

Hon har jobbat som barnledare på Teneriffa under en kortare period. Närmare bestämt som Lollo & Bernie.   

Hon älskar Formel 1 och följer alla race på tv. Drömmen är att åka på ett race i verkligheten.

Hon har siktet inställt på att springa milen. ”Just nu klarar jag det absolut inte, men har jag det som mål kommer jag att fixa det”. 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.