Påsktorg med försmak av våren

Ägg, tuppar och en försmak av våren. Påsken är en av våra allra mest omtyckta högtider för ledighet och umgänge. Något som Attraktiva Oskarshamn har tagit fasta på.

Lilla torget kommer åter att förvandlas till Påsktorg med allt vad det innebär av olika aktiviteter och evenemang, förklarar platsutvecklare Johanna Asp.

Tillsammans med kollegan Titti Falk och praktikant Elin Åberg håller hon i Attraktiva Oskarshamns sam­verkan med övriga aktörer som gör Påsktorg möjligt. De betonar att­ ­påsken är en högtid då många är långlediga och mycket folk rör sig på stan. Även en hel del utflyttade som är på besök hos familj och vänner. 

– Det är ett lysande tillfälle att skapa arrangemang där människor kan träffas och umgås samtidigt som vi vill passa på att visa upp Oskarshamn från sin allra bästa sida. Vi vill locka så många som möjligt att röra sig runt om i stan. Att shoppa, fika, äta och på andra sätt gynna den lokala handeln, säger de.

Bra samarbete

I likhet med tidigare år kommer Lilla torget att smyckas till Påsktorg med allt från tuppar och påskägg till påskkärringar på vift och en kuliss av Blåkulla. Tillsammans med ­kommunen och centrumpartners skapas en ­inbjudande påskstämning i centrum där kommunens förskolebarn och fritidsgårdselever samt ­organisationer som Daglig verksamhet och Hela människan hjälper till.

– Vi samarbetar i vanlig ordning med Johan Erlandsson på Nordevent Stångskär kring alla utsmyckningar på stan. Han har varit med sedan starten och är väl insatt i hur man ska skapa en trevlig och inspirerande miljö för ­besökarna. Utsmyckningarna kommer på plats redan veckan innan påsk­helgen och kommer sedan att vara kvar över påsklovet.

Förutom en påskpyntad stadsmiljö kommer det att arrangeras en rad ­aktiviteter runt om i kommunen. Bland annat den uppskattade och återkommande Påskäggsjakten under skärtorsdagen.

– Vi kommer att gömma massvis med ägg som är fyllda med godis och presentkort på olika ställen i kommunen. Som ledtrådar kommer vi att lägga ut foton och filmklipp på våra Instagramkonton ­@­handeloskarshamn och @platsenoskarshamn, säger ­Johanna Asp och uppmanar de som hittar äggen att publicera och tagga dem. 

Påsktävling

Titti Falk berättar att det även blir en påsktävling i samarbete med Handel Oskarshamn där det kommer att vara möjligt att vinna olika produkter från de medverkande företagen.

– Under långfredagen och påskafton kommer dessutom UF-företaget Fun For Kids att arrangera påskäggsmålning på Flanaden, tillägger Elin Åberg.

Johanna Asp och Titti Falk framhåller även Attraktiva Oskarshamns medlemsföretag och, inte minst, de centrumpartners som i hög grad bidrar till såväl Påsktorget som övriga evenemang och aktiviteter som gör att ­Oskarshamn kan fortsätta att ­utvecklas. 

– Våra centrumpartners drar ett stort lass för att bibehålla en ­levande och attraktiv stadskärna, ­säger de och passar samtidigt på att välkomna alla till Påsk­torgets olika evenemang och ­aktiviteter.

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Det händer i påsk

• Påskäggsjakt

Delta i jakten på godis- och presentkortsfyllda påskägg runt om i ­kommunen.

Skärtorsdag 6 april

• Påskäggsmålning

Måla dina egna påskägg och hjälp till att pynta Flanaden.

Långfredag 7 april & påskafton 8 april

• Påsktävling – ”Vinn hela skyltfönstret”

Delta i påsktävlingen med fina priser från medlemmarna i Handel Oskarshamn. Med start på skärtorsdagen fylls ett skyltfönster i stadskärnan med priser från Handel ­Oskarshamns medlemmar – och i samband med den kvällsöppna Tjejkvällen den 27 april dras den lyckliga vinnaren av hela skyltfönstret. Delta genom att hämta stämpelkort hos valfri medlem och för varje 150 kronor du spenderar får du en stämpel. Varje fyllt stämpelkort (fem stämplar) ­motsvarar en lott, så ut och shoppa vårstassen, fräscha vårtäcken, solbrillor eller fixa håret!

Skärtorsdag 6 april – 27 april

Läs mer på www.oskarshamn.com/evenemang

Öppettider i påsk

• Skärtorsdag kl 10.00-18.00

• Långfredag kl 11.00-15.00

• Påskafton kl 10.00-15.00

• Påskdagen stängt

• Annandag påsk stängt

 

Centrumpartners

• Handelsbanken

• SKB

• Länsförsäkringar

• Byggebo

• Coop Flanaden

• Be-Ge

• Oskarshamn Energi

• Oskarshamns-Tidningen

• Nordevent Stångskär

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.