Satsning på söta hyllmeter

Klassiker som kexchoklad, sura nappar och salta sillar har en given plats. Likaså nyheter som hallonshots och sega gubbar. Coop Flanadens nya lösgodisavdelning är en sockersöt ­explosion av färg, form och smak. 

Ansvarig för lösgodiset på Coop Flanaden är säljaren August Nubert, som delar sin arbetstid mellan Coop ­Flanaden och leveran­tören Cloetta. 

– En ny och väldigt rolig roll för mig, med fullt ös från start. I samband med lanseringen körde vi ett riktigt bra kampanjpris på lösgodiset och då var det sådan åtgång att jag hade fullt sjå med att fylla på, säger han samtidigt som han spanar ut över avdelningen där inga lådor får gapa tomma. 

Stort lyft

Med den nya ­lösgodisavdelningen kan Coop Flanaden inte bara erbjuda ett ­bredare sortiment, det har också inneburit ett lyft utseendemässigt för den storsatsande butiken.

 – Hela det här hörnet sprakar nu av färg, vilket skapar glädje och nyfiken­het hos kunderna. Och sorti­mentet är en härlig blandning av gammalt och nytt. Här finns  smakerna man växte upp med, konstaterar ­August Nubert och lyfter fram sin ­personliga favorit: Dunderklumpen, som är en ny variant av klassikern Dunderklubban som lanserades på 70-talet. 

Precis intill lösgodiset finns en väl tilltagen hylla med natur­godis från Parrots. Även här finns nyheter, som exempelvis apelsinmandel och jord­nötter med karamell och havssalt. 

Såväl lösgodis som naturgodis ­plockas i miljövänliga FSC-certifierade bägare och papperspåsar, med hjälp av skopor som rengörs efter varje ­användning för bästa möjliga hygien. 

Text: Jonas Axelsson

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Läs Stadsmagasinets test av godiset här! 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.