Fullt blås för varmare vind

Energieffektivisering står högt på agendan hos de flesta hemmafixare. Hos Gustafssons Uthyrning finns alla typer av utrustning som underlättar resan mot det energisnåla hemmet.

Att tilläggsisolera vinden med lösull är ett effektivt sätt att minska energianvändningen och samtidigt investera i hemmet för framtiden. Lösullen fyller ut i alla vinklar och vrår samtidigt som den bidrar till bättre inomhusklimat och ökad livslängd på byggnaden.

Hittills har fastighetsägaren dock behövt anlita en specialiserad firma eller själv kratta ut lösullen i vind­bjälklaget.

– I takt med ökade elpriser har vi märkt en ökad efterfrågan på utrustning för olika typer av energieffektivisering. Därför investerade vi nyligen i en robust lösullspruta för blåsning av lösull på vindar, snedtak, väggar och golv. Den klarar utan problem all slags lösull, cellulosa, stenull och glasull. Sprutan handhas enkelt av två personer – en som sköter utläggningen och en som matar maskinen, berättar vd Tomas Gutekrans på Gustafssons Uthyrning.

Kapar och klyvar för vedhantering samt ­ställningar och liftar som underlättar energi­besparande åtgärder i hemmet är ofta efter­frågade hos Gustafssons Uthyrning.

Eftertraktade

Ytterligare maskiner i sortimentet som numera är flitigt efterfrågade och regelbundet uthyrda är vedkapar och vedklyvar.

– Vedeldningen har också ökat markant under senare tid och har man tillgång till långved kan det vara fördelaktigt att hyra kap och klyv. Att hyra kap- och klyvutrustningen över en helg innebär dessutom att jobbet blir snabbt gjort.

Tomas Gutekrans framhåller även det omfattande sortimentet av aluminium­ställningar och släpvagnsliftar som underlättar och är till stor hjälp vid exempelvis fönsterbyten och montering av solceller.

– Vi har nyligen uppdaterat och förnyat vårt utbud av ställningar och liftar för att kunna garantera våra kunder modern och driftsäker utrustning, säger han och betonar samtidigt fördelarna med att hyra de verktyg och maskiner man behöver.

– På vår hemsida finns hela uthyrningssortimentet med priser för både privatpersoner och företag. Det går även bra att ringa eller komma in i butiken om det är något särskilt som efterfrågas.

 

Gustafssons Uthyrning

Komplett leverantör av hyresmaskiner samt hydraulverkstad med Kalmar läns största utbud av hydraulslang och kopplingar. Depåer i Oskarshamn, Västervik och Vimmerby.