Experthjälp till låg timpeng

Lång erfarenhet och bred kompetens inom många tekniska ­områden. Men framför allt hög kvalitet på arbetet och personlig service som slår det mesta. Tomas Ingvarssons företag SARV bistår både privatpersoner och företag till förmånliga priser.

När villan i Figeholm byttes till lägenhet i Oskarshamn var det en självklarhet för Kerstin och Stig Sternell att ringa Tomas ­Ingvarsson, som genom sitt företag SARV hjälpt paret med installation av såväl dator och bredband som tv och stereoanläggning. 

– Ingen är så hjälpsam som Tomas. Första gången vi anlitade SARV var när vi bodde i villan i Figeholm och nu i samband med flytten har ­hjälpen varit ovärderlig. Vi uppskattar särskilt hans kunnighet och vänliga ­bemötande, säger Kerstin och Stig samstämmigt. 

Trots att arbetet ibland kan vara omfattande blir räkningen inte dyr. Privatpersoner har nämligen rätt att nyttja RUT-avdraget för it-tjänster i hemmet.

– Det är väldigt ­tillfredsställande att kunna hjälpa en kund med ett ­mindre jobb och inte behöva ta mer ­betalt än 375 kronor. Jag ­försöker heller inte sälja på människor ­abonnemang eller prylar som de inte behöver, utan bygger hellre långsiktiga relationer som gynnar både mig och kunderna, betonar Tomas Ingvarsson. 

Smidig lösning

Oavsett om det gäller hemkörning av hemelektronik till privat­personer eller större nätverkstjänster till företag ­erbjuder SARV alltid en smidig lösning. 

– På företagssidan har jag exempel­vis hjälpt ett företag att bygga en ­anläggning för mobilt bredband, eftersom det var hopplöst att få mobil­telefonen att fungera innanför deras tjocka betongväggar. Lösningen blev att sätta upp antenner på taket och leda in mobilsignalerna till en huvudcentral där vi kunde förstärka dem och sända ut dem igen. I dag surfar och ringer de obehindrat, konstaterar Tomas nöjt. 

Till detta har företaget även expert­kompetens inom smart styrning som hjälper till att spara både energi och pengar.

– En pryldjungel där det annars är lätt att gå vilse och riskera en minus­affär. Min filosofi är även här att endast rekommendera det som kunden verkligen kan ha nytta av. 

Text & foto: Jonas Axelsson

 

SARV

SAmot Remote Vision, SARV, är ett företag i Oskarshamn som utför it-tjänster i hela Kalmar län. Bland tjänsteutbudet återfinns bland ­annat installation av datorer, skrivare, tv, nätverk, antenner, appar och streamingtjänster samt service och support. SARV är även återförsäljare för Allente som erbjuder bredband, ip-tv och tv via parabol.