Ny utmaning för erfaren säljare

Från löparskor via bilar till bostäder. Med sin gedigna säljerfaren­het och sitt stora kontaktnät kommer Håkan Noresson att spela en viktig roll när ­Mäklarhuset i Oskarshamn växlar upp ytterligare.

Den 1 maj gör Håkan ­Noresson entré som kontors­ansvarig på ­Mäklarhuset. Efter ­närmare ett kvarts sekel som säljare – 19 år på Intersport och från 2010 på Skobes som varumärkesansvarig för Volvo – byter han yrkesbana tvärt.

– Det kan tyckas konstigt att göra något så drastiskt vid 53 års ålder. Men jag är otroligt sugen på det nya jobbet och gillar utmaningar, fram­håller han leende.

Steget till mäklarbranschen är dock inte så långt som det kan tyckas. Dels handlar det i stor utsträckning om kundrelationer och personliga kontakter. Något som Håkan har blivit expert på under sina år som säljare. Dels är det hustrun Ingela som framgångsrikt har utvecklat Mäklarhuset till den marknadsledande mäklarbyrån i Oskarshamn sedan starten i januari 2021. Ett arbete som Håkan har följt från första parkett och varit delaktig i som bollplank.

– Jag är ju väl insatt i verksamheten och det kommer att underlätta jobbet, konstaterar han.

Håkan Noresson blir kontorsansvarig på Mäklarhuset.

Utökad personalstyrka

Som kontorsansvarig kommer ­Håkan att ha det huvudsakliga ansvaret för det dagliga arbetet på kontoret med allt från marknadsföring till administrativa sysslor. Men också bidra till att avlasta kontorets tre ­fastighetsmäklare för att ge kunden bästa möjliga service.

– Vi har vuxit ytterligare bara i år, då Izabelle Johansson nyligen blev registrerad fastighetsmäklare och Veronica Engström anställts som ny mäklarassistent. Mera personal ger även mera kontorsarbete, säger han.

Vid sidan av utökad personalstyrka har också lokalerna på Köpmangatan tredubblats till ytan. Nu finns väl tilltagna kontors- och personalutrymmen och gott om plats för att ta hand om kunderna som besöker kontoret.

– Vi har hittat en passande kostym på alla sätt. Våra lokaler är kompletta med ett suveränt läge samtidigt som vi finns på plats fysiskt i Oskarshamn med en erfaren och kompetent personalstyrka. Det gör Mäklarhuset till den personliga mäklarfirman.

Satsar framåt

Under året kommer Håkan Noresson att gå in som delägare i företaget och han ser fram emot att utveckla verksamheten ytterligare tillsammans med övriga teamet.

– Det är viktigt att satsa, inte minst i dessa tider. Vår förhoppning är att det ska generera i ytterligare kundnöjdhet, säger han.

 

Håkan Noresson

Ålder: 53 år

Familj: Gift med Ingela, barnen Isabelle, 26, Herman 21, och bonusbarnen Anton, 30, Casper, 26 samt katten Gunsan

Bor: Villa i Tratten och har byggplaner vid sommarstugan på Dragskär

Gör: Kontorsansvarig på ­Mäklarhuset

Fritid: Pyssla hemma och spela golf i mån av tid

 

Veronica Engström är åter tillbaka i rollen som fastighetsmäklarassistent. Hon ser fram emot att vara med på Mäklarhusets framgångsrika resa.

Tillbaka i mäklarbranschen

Nygammal i gänget. Efter en kortare sejour som medicinsk sekreterare är Veronica Engström tillbaka i rollen som fastighetsmäklarassistent.

Både Ingela Noresson och Jonas Johansson är tidigare kollegor från mäklarbranschen.

– Jag jobbade som mäklarassistent i 15 år. Drygt tio år tillsammans med Ingela och under ett par år även med Jonas, berättar Veronica Engström. Faktiskt träffades Ingela och Veronica flera år innan detta då de var branschkollegor. 2006 bestämde sig Veronica för att flytta från Norrköping till ­kärleken i Oskarshamn. 

Tvekade aldrig

Även om hon själv valde att utbilda sig till medicinsk sekreterare 2017, och efter det fick anställning på Gripens hälsocentral, har hon på nära håll följt Mäklarhusets utveckling.

– Så när Ingela kontaktade mig och frågade om jag ville börja jobba som mäklarassistent igen så var det inte mycket att tveka på. Eftersom jag både känner merparten av personalen och är väl insatt i jobbet så ville jag definitivt hoppa på tåget. Samtidigt känns det otroligt spännande att få vara med på Mäklarhusets framgångsrika resa.

Fartfyllt och socialt

Veronica Engström framhåller ­jobbet som mäklarassistent som såväl ­varierande som fartfyllt och socialt. Något som passar henne som hand i handske.

– Jag gillar den personliga ­kontakten med kunderna och att ingen dag är den andra lik. Det känns fantastiskt bra att både vara tillbaka i mäklarbranschen och jobba med det här ­härliga gänget igen, konstaterar hon nöjt.

 

Veronica Engström

Ålder: 41 år

Familj: Sambo Johan, sonen Elias, 14, tvillingdöttrarna Julia och Thilde, 11 år, samt katten Signe

Bor: Kedjehus i Rödsle

Gör: Fastighetsmäklarassistent på ­Mäklar­huset

Fritid: Tränar på gym och springer samt umgås med familj och vänner. Somrarna tillbringas mestadels ute med båten i skärgården och på vintern åker jag gärna skidor i fjällen.

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist