Gröna favoriter vilar på lokal grund

Storhandling, spontanköp eller fräscha delikatesser till picknick­korgen. Var du än befinner dig i sommar, finns det alltid en Coop-butik i närheten. För den medlemsägda föreningen är det en självklarhet att alla ska kunna handla i sitt närområde. 

Med sju butiker i Oskarshamns kommun finns Coop nära till hands för alla invånare. Genom att aktivt välja att handla lokalt, bidrar kunderna till att den kooperativa föreningen kan fortsätta vara en god kraft på såväl större som mindre orter. 

– Vi tror på landsbygden och är ­stolta över att kunna erbjuda den ­service som kunderna efterfrågar även utanför centralorten. Många av våra butiker är ombud för ­apotek, systembolag och posten vilket gör det enkelt att utföra sina ärenden var man än bor, konstaterar butiks­cheferna från ­kommunens sju Coop-­butiker gemensamt.

Förutom fördelaktiga medlems­förmåner är butikscheferna måna om att erbjuda sina kunder den bästa ­sortens råvaror. Det vill säga råvaror som är bra för såväl konsument och producent som för djur och vår gemen­samma natur. Därför väljer de att satsa mycket på ekologiskt och när­producerat. Att Coop är det gröna varumärket i branschen är allmänt känt och butikskedjan har flera gånger prisats för sin hållbarhetsprofil. 

– Både hälsa och ekologi hör till våra grundstenar tillsammans med kärleken till det lokala. Vi stödjer och sam­arbetar med över 30 lokala leverantörer i regionen och sponsrar mer än 40 föreningar i vårt närområde. Tillsammans utvecklar vi våra orter och skapar en hållbar framtid för nästa generation.

 

Mervärden hos Coop

• Medlemspriser varje vecka

• Samarbete med över 30 lokala leverantörer

• Generösa öppettider och service

• Sponsrar 40 lokala föreningar

• 5 procent medlemsrabatt varje tisdag

 

Maria Mårtensson

Butikschef Coop Påskallavik

Ålder: 47

Gillar med min butik: En riktig samlingsplats med många trogna, fina kunder. Placerad mitt i ett jättemysigt samhälle med härlig atmosfär. 

Mitt bästa smultronställe: Påskallaviks hamn med havet och utsikten. 

En riktig guldklimp! 

 

Matthias Viberg

Butikschef Coop Fårbo

Ålder: 35

Gillar med min butik: Glädjen, helt klart. I glada Fårbo känner alla varandra och butiken är en naturlig träffpunkt. 

Mitt bästa smultronställe: Fårbosjön där jag gärna ­paddlar kajak eller badar. Och det är alltid varmt i vattnet! 

 

John Lindfors

Butikschef Coop Åsavägen
Oskarshamn

Ålder: 36

Gillar med min butik: Att vi ­numera tillhör Coop-familjen dit vi blivit välkomnade med öppna armar. Som Coop-butik är vi mycket friare och har större möjlighet att anpassa sortimentet efter våra kunders önskemål. 

Mitt bästa smultronställe: Tar gärna båten ut i Timmernabbens skärgård för att sola, bada och fiska. 

 

Kalle Josefsson

Butikschef Coop Flanaden

Ålder: 44

Gillar med min butik: Min personal! De är verkligen superduktiga och vi kämpar tillsammans varje dag för att kunna ge våra kunder och medlemmar en så bra butiksupplevelse som möjligt. Även kul att våra satsningar i butiken under året som gått gett resultat, det ger oss ännu mer energi!

Mitt bästa smultronställe: Ernemar med sina vackra vyer och närhet till stan. Perfekt ställe för att koppla av och äta lite jord­gubbar på en solvarm klipphäll.

 

Niklas Ågren

Butikschef Coop Kolberga

Ålder: 52

Gillar med min butik: En fin butik med kanonläge, ordning och reda och trevlig personal. Det går snabbt och enkelt att handla hos oss. Nu är det snart 20 år sedan jag började i den gamla Coop-butiken i Kolberga och jag trivs jättebra. 

Mitt bästa smultronställe: Dragskär där jag gärna åker ut med båten och fiskar. 

 

Emma Sandell

Tf butikschef Coop Kristdala

Ålder: 24

Gillar med min butik: Att det är hela Kristdalabygdens butik. Jag började som sommarjobbare och trivs jättebra med mina kollegor och våra härliga kunder. 

Mitt bästa smultronställe: Sjön Hummeln utanför Kristdala. Härlig badplats i Råsvik med mysiga grill­platser och möjlighet att hyra kanot. 

 

Kerstin Hammarsten.

Kerstin Hammarsten

Tf butikschef Coop Figeholm

Ålder: 58

Gillar med min butik: En liten fin butik med guldläge vid ån. Den har funnits i 30 år och jag har jobbat 29 av dem. Flera i personalen har varit anställda länge och vi är ett jättebra gäng.  

Mitt bästa smultronställe: Tar gärna båten till Valborgs i Klintemåla och fikar. Sedan har vi också en egen brygga vid Coop i Figeholm där mindre båtar kan lägga till. Där har vi ibland jättemysiga grillkvällar med våra kunder.