Laddat för Latitud 57

Fler möjligheter till att byta biljetten mot ett band inför Latitud 57. Dessutom utökas antalet fållor och personalen i entrén till festivalområdet.
– Vi vill förebygga det hårda trycket som orsakade köbildning vid öppning förra året.

Det säger entréchefen Therese Milch som berättar att festival­besökarna från och med i år kan byta till band på fyra olika ställen, under både onsdagen och torsdagen i festivalveckan. 

– Normalt sett är torsdagen den stora bandbytardagen, men nu blir det även på onsdagen. Vi växlar upp och kommer att finnas på fyra olika platser i Oskarshamn: reklambyrån KrePart i Kristineberg, Coop Flanaden, Seglarhyllan och Ica Maxi. Tanken är att nå fler geografiskt, men även dem som jobbar skift och inte haft ­möjlighet att hämta när vi tidigare bara stått på Oskarshamns stadslopp.

Therese Milch.

Motverka köbildning

Tanken är att detta ska hjälpa till att mot­verka köbildning vid ­entrén till festivalen. Förra årets ­inledning på ­Latitud 57, bandet Sven-Ingvars, lockade man ur huse. Dessvärre kom alla samtidigt och en väldigt lång kö var ett faktum. 

– Vi har tagit till oss det som hände och mobiliserar med fler fållor, fler skannrar och mer personal i entrén för att öka flödet in till området. De som redan bytt till band har särskilda fållor och kommer in snabbare, säger ­Therese Milch, som själv kommer att jobba i entrén tillsammans med ­Högsby IK. 

En annan faktor till köbildningen var att det i fjol fanns två biljettsystem, där besökarna kunde lösa in biljetter som inte löstes in under pandemin. 

– Så är det inte i år, nu har vi bara ett biljettsystem. Det kommer flyta på mycket bättre denna gång, men kom ändå i tid om du vill se Wilmer X som är startakten på fredagen, tipsar Therese Milch.

Runt 8 500 biljetter säljs till Latitud 57 och för att säkra din biljett till årets stora begivenhet – köp den nu. Det är dyrare att köpa den på plats på ­festivalen, om det finns någon kvar. 

Totalt sett, inklusive artister och alla som jobbar på festivalområdet, väntas det bli uppemot 9 000 personer på Brädholmen under festivalhelgen 7-8 juli. Det gör att trygghet och säkerhet är av hög prioritet för arrangören. 

Text: Kristin Wennerström

 

Här byter du till band

Latitud 57 närmar sig med stormsteg och det är snart dags att byta biljetten mot ett band. 

Under onsdagen och torsdagen i festivalveckan kan du byta till band på dessa fyra ställen:

ICA Maxi: Onsdag kl 12–16, torsdag kl 16–20
Coop Flanaden: Onsdag kl 12–16, torsdag kl 16–20
Krepart i Kristinebergs Centrum: Onsdag kl 12–16
Seglarhyllan: Onsdag kl 12–16, torsdag kl 16–20
Stadsloppet i Stadsparken: Torsdag kl 17–20